5 דקות הכנה, 15 דקות אפייה, 2 דקות הדבקה ויש לכם את הפלא הזה.
מרשים, נמס, קטן וחגיגי.
piaceri fondenti קוראים להן באיטלקית : הנאות החיים.
עוגיות חמאה קטנות, שעם המילוי הנפלא, פשוט נמסות בפה.
לכ-14 עוגיות כפולות
175 גרם חמאה רכה רכה בחום החדר
4 כפות אבקת סוכר (35 גרם)
כוס קמח + 1 כף (150 גרם)
3.5 כפות עמילן תירס (25 גרם)
3.5 כפות א. קקאו (30 גרם)
כף מים
גרידה מתפוז (לא חובה)
איך
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
במערבל מיקסר (או בקערה ידנית עם מטרף ידני) מקציפים את החמאה ואבקת הסוכר עד שהיא אוורירית ורכה.
מוסיפים את הקמח, גרידת התפוז ועמילן תירס, מערבבים היטב לתערובת חלקה.
מעבירים לשק זילוף עם צנתר משונן וזולפים עוגיות לתבנית המרופדת בנייר אפייה.
אני בחרתי לזלף עוגיות בקוטר של כ-3 ס״מ.
אופים בתנור שחומם מראש כ 15-20 דקות.
מוציאים ומניחים להצטנן לפחות 10 דקות. לא לגעת לפני כן הן תתפוררנה !
50 גרם שוקולד מריר
1 כף חמאה בחום החדר
איך
אפשר להשתמש בממרח קנוי (נוטלה, פסק זמן, השחר וכו׳) ואפשר להכין לבד ממרח פשוט וטעים.
בבן מארי * (או במיקרוגל) להמיס 50 גרם שוקולד להוסיף כף חמאה ולערבב עד שהחמאה נמסה.
לצנן 10 דקות רק עד שיסמיך (אך לא יתקשה).
להזליף במרכז עוגייה מעט קרם שוקולד ומיד לחבר אליה עוגיה נוספת.
שומרים במקרר.
בעצם לא, זה ייגמר עוד באותו יום.
*בישול בבן מארי: ממלאים סיר עם מים רותחים ומעליו שמים קערה(שתחתיתה אינה נוגעת במים) ובתוכה ממיסים את השוקולד. זו המסה עדינה לשמור על מרקם השוקולד שלא יתפרק ולא יתגרגר.