עוגיות חמאה איטלקיות שעושים ב-5 דקות

5 דקות הכנה, 15 דקות אפייה, 2 דקות הדבקה ויש לכם את הפלא הזה.

מרשים, נמס, קטן וחגיגי.

piaceri fondenti קוראים להן באיטלקית : הנאות החיים.

עוגיות חמאה קטנות, שעם המילוי הנפלא, פשוט נמסות בפה.

לכ-14 עוגיות כפולות

175 גרם חמאה רכה רכה בחום החדר

4 כפות אבקת סוכר (35 גרם)

כוס קמח + 1 כף (150 גרם)

3.5 כפות עמילן תירס (25 גרם)

3.5 כפות א. קקאו (30 גרם)

כף מים

גרידה מתפוז (לא חובה)

איך

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

במערבל  מיקסר (או בקערה ידנית עם מטרף ידני) מקציפים את החמאה ואבקת הסוכר עד שהיא אוורירית ורכה.

מוסיפים את הקמח, גרידת התפוז ועמילן תירס, מערבבים היטב לתערובת חלקה.

מעבירים לשק זילוף עם צנתר משונן וזולפים עוגיות לתבנית המרופדת בנייר אפייה.

אני בחרתי לזלף עוגיות בקוטר של כ-3 ס״מ.

אופים בתנור שחומם מראש כ 15-20 דקות.

מוציאים ומניחים להצטנן לפחות 10 דקות. לא לגעת לפני כן הן תתפוררנה !

50 גרם שוקולד מריר

1 כף חמאה בחום החדר

איך

אפשר להשתמש בממרח קנוי (נוטלה, פסק זמן, השחר וכו׳) ואפשר להכין לבד ממרח פשוט וטעים.

בבן מארי * (או במיקרוגל) להמיס 50 גרם שוקולד להוסיף כף  חמאה ולערבב עד שהחמאה נמסה.

לצנן 10 דקות רק עד שיסמיך (אך לא יתקשה).

להזליף במרכז עוגייה מעט קרם שוקולד ומיד לחבר אליה עוגיה נוספת.

שומרים במקרר.

בעצם לא, זה ייגמר עוד באותו יום.

*בישול בבן מארי: ממלאים סיר עם מים רותחים ומעליו שמים קערה(שתחתיתה אינה נוגעת במים) ובתוכה ממיסים את השוקולד. זו המסה עדינה לשמור על מרקם השוקולד שלא יתפרק ולא יתגרגר.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

קציצות פרגיות באפונה

אני אוהבת להכין קציצות מפרגיות טחונות. יש משהו בבשר הפרגית העסיסי שהוא מרענן וקליל. אפשר להעטיר עליהן תועפות של ירק מכל הסוגים מעט גרידת לימון

לביבות תפוחי אדמה – רושתי ולאטקס

בפוסט הזה יש מתכונים לרושתי שהיא לביבת תפוחי אדמה שווייצרית ומשגעת.  ויש גם מתכון ללאטקס – שהיא לביבת תפוחי אדמה משגעת. ההבדל ביניהן הוא שהרושתי

ווינדאלו תבשיל בשר הודי

 את המנה הזו אכלתי לראשונה במסעדת טאיזו. התעלפתי. רצתי הביתה ושיחזרתי אותה מיד, מיד. יחד עם אורז בניחוחות הודיים,  בצל טרי, בצל ירוק ולימון המנה

לחמניות פטרוזיליה מהירות

כשהכנתי קציצות דגים לערב שישי התלבטתי אם להכין חלות רגילות או לחמניות. על השולחן היה צרור גדול של פטרוזיליה שהתכוונתי להכין ממנו סלט פטרוזיליה מרענן.

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.