רטטוי.
מילה אחת שמגלמת בתוכה עולם שלם של טעם, צבע, שמש בוהקת וירקות של קיץ.
רטטוי.
כל הטוב בדרום צרפת ומזרח התיכון, נכנס למחבת ויוצא משם נסיך אדמדם, עשיר וטעים להפליא.
יש רטטוי שמבשלים בתנור בחום נמוך מספר שעות והוא יוצא כמו נזיד ירקות מטורף.ֿ
ויש רטטוי קלאסי שמכינים במחבת ואוכלים תוך חצי שעה.
יש רטטוי שמטגנים כל ירק בנפרד, בשמן עמוק או בשמן רדוד ויש רטטוי שמטגנים את הירקות בשלבים.
כולם מדהימים.
שילוב הירקות הנפלאים, ביחד עם העגבניות, מניב את אחד ממאכלי הירקות הטעימים ביותר שאני מכירה.
וזה טעים על פרוסת לחם קלויה, על דג מטוגן או עוף צלוי.
מה
חציל בלאדי בינוני
2 קישואים או זוקיני בינוניים וטריים
1 פלפל אדום גדול
1 בצל אדום בינוני
2-3 שיני שום
1 פלפל חריף
מלח, פלפל, שמן זית
3 עגבניות אדומות בשלות גדולות קלופות או כף רסק עגבניות+חצי כוס מים
פטרוזיליה קצוצה.
זיתים שחורים קצוצים (אופציונאלי)
איך
קוצצים את הפלפל אדום והחריף ואת הבצל לקוביות קטן-בינוני מניחים בצד – כל ירק בנפרד.
קוצצים את החצילים ואת הקישואים לקוביות קטנות, ממליחים ומניחים בצד ל-20 דקות – כל ירק בנפרד.
קוצצים את הפטרוזיליה ומניחים בצד. קוצצים את השום.
חולטים את העגבניות, קולפים וקוצצים לקוביות קטנות מניחים בצד (עם הנוזלים).
במחבת עדיף לנון-סטיק מוסיפים 3-4 כפות שמן זית מוסיפים את החצילים ומטגנים על להבה בינונית כ-3 דקות עד שמתחילים להתרכך ולהשחים.
מוסיפים את הקישואים וממשיכים לטגן עוד 3 דקות. מורידים מהאש.
באותה מחבת (אין צורך לשטוף( מוסיפים עוד כף שמן זית ואת הבצל והפלפלים, מטגנים 3 דקות בערך, מוסיפים את השום
וממשיכים לטגן עוד דקה.
מוסיפים את העגבניות הקצוצות ומעט מלח ומביאים לרתיחה.
מנמיכים ומכסים ומבשלים בערך 10 דקות על להבה קטנה.
מוסיפים את יתר הירקות, ממליחים ומפלפלים וממשיכים לבשל מכוסה על להבה קטנה עוד כ-7-8 דקות.
אם חסרים נוזלים מוסיפים מעט מים, אם יש יותר מידי מרימים את המכסה ומאדים את הנוזלים לגמרי.
הרטטוי צריך להיות עטוף ברוטב ובשמן הזית.
מוסיפים פטרוזיליה קצוצה וזיתים שחורים ומערבבים.ֿ
אוכלים חם או קר.