פיקו בולוניה FiCO

FiCO

לפוסט נפרד על בולוניה  בולוניה – שמנה, אדומה ומלומדת

לפוסט נפרד על אמליה רומניה ולה מרקה  אמליה רומאניה ולה מרקה

בשנתיים האחרונות נקשר שמה של בולוניה ואמליה רומניה בשם חדש ונוצץ – פיקו.

כבר בכניסה הראשית מבחינים במאות ואלפי תפוחים טריים שמצטופפים על מדפי העץ, שמסביב לכניסה המפוארת.

איך הם מחליפים אותם כל יום???

פיקו הוא מיזם קולינארי ענק, שבא להלל את הקולינאריה והגסטרונומיה של איטליה בכלל, ואת זה של אמיליה רומאניה בפרט, שנחשב לאחד הטובים באיטליה כולה.

והם צודקים. המטבח האיטלקי בעיניי הוא הטוב ביותר בעולם (מתחרה לו, כמעט, התאילנדי).

שותפה למיזם הענק הזה היא Eataly, שהיא רשת איטלקית עולמית, ששמה לה למטרה לקדם את המטבח האיטלקי ובעיקר את התוצרת החקלאית של הארץ המשגעת הזו.

מפואר פה ברמות של כלה.

ואמיליה רומאניה התברכה בכל מה שהטבע ידע לעשות:

שפע העדרים, שעולים להרים וחוזרים עם חלב מתוק להכנת הפרמז׳ן האגדי, שפע הפרות ששרועות בשטחי המרעה בפאדניה, שמחלבן חובצים את גבינת הגראנו פדאנו, הבשרים והנקניקים הקרים שהם גאוותו של האזור ובצדק, וכמובן המאכלים הייחודיים כמו רוטב הראגו, הבולונייזה, טורטליני בציר מרק עשיר והפסטה המקומית והמיוחדת : הפאסטלי.

ופה בפיקו, הם מציגים מכל טוב הארץ כולה, מדרום ומצפון ומכל 20 המחוזות המבורכים של הארץ המבורכת הזו.

יש פה יינות מכל האזורים באיטליה: עשרות מאות ואלפי בקבוקים מאלפי יקבים פרטיים, מסורתיים, גדולים וקטנים.

קפה איטלקי משובח, ששמו יוצא למרחקים והוא האהוב עליי ביותר.

גבינות,  פסטות, ירקות משומרים, אנשובי, עגבניות בתצורות שונות ובכלל כל מה שהאדמה הטובה מצמיחה פה, באיכות גבוהה ובשפע.

פיקו הוא בעצם קניון ענק ומפואר, סוג של לונה פארק של אוכל נפלא.

ופיקו הוא גם מקום בילוי מתוייר, יפה וממוזג.

אפילו מגרשי משחקים יש פה לילדים.

אפשר לצפות בתהליכי הכנת המזון, מהכנת בצקים ופסטות, להשתתף בסדנאות ויש פה המון פעילויות, שאפשר וכדאי לעשות עם הילדים.

בעצם, אפשר לבלות פה יום שלם מבלי לרצות לצאת מפה.

כדאי להתעדכן באתר האינטרנט הדינאמי שלהם.

https://www.eatalyworld.it/it/

המתחם מחולק לנושאים גסטרונומיים: בשרים, פסטות, יינות, קפה, מתוקים, קמחים, מאפים ולחמים. מאוד נוח להתמצא פה ולמרות שהקניון הזה גדול מאוד, אין דרך ללכת בו לאיבוד ואפשר לעבור על כל החנויות והמרכיבים בסדר מדוייק, מבלי לפספס חס חלילה, אף לא אחד מהם.

אני לא משתגעת על קניונים, בטח לא קניוני מזון ובוודאי לא קניונים מפוארים ממוזגים ומוארים באור יקרות ופיקו הוא חתיכת קניון מזון מפואר בהחלט.

אין לי מילה רעה לומר על פיקו, ההפך, מדובר בקניון אוכל מדהים.

אבל, אבל, אבל, אני אוהבת שווקים, אוטנטיים, גם אם הם מלוכלכים, עם אנשים אוטנטיים שעומדים מאחורי הדוכנים וזו פרנסתם, שאני יכולה להבחין בחיוך שלהם, לדבר איתם בגובה העיניים, להושיט יד ולגעת מבלי שיהיו בינינו מחיצות של צלופן מרשרש, דיילת מהונדסת או חלון זכוכית.

ביקרתי בפיקו, סימנתי V וכמי שאוהבת מסורת. היסטוריה ואוטנטיות, אני מעדיפה לחזור ולשוטט ברובע הקוואטרילאטרו ההיסטורי של העיר בולוניה ובשווקים שלה, שלא נקיים מתיירים אבל מלאים בהיסטוריה, אופי ומסורת.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

מוס השוקולד של אנה

אנה היא מורה לגיאוגרפיה שגדלה בגטו היהודי שברומא. אנה היא גם מאמא איטלקיה טיפוסית, שמבשלת בבית, מדברת כמו מאמא וכל שפת הגוף שלה היא מאמא.

נורמאנדי ארץ התפוחים והקלבאדוס

נחיתה, פאריז. הפעם לא באים אלייך יפה, עוד כשבועיים, כשנעשה את כל הסיבוב בדרום מערב צרפת, נחזור אלייך ללילה. מבטיחה. לעצמי. לא לך. הפעם אנחנו

אוסובוקו משפחתי

אפשר להפסיק לחפש אחר מתכון טעים, מרשים, משגע לראש השנה. מצאתם ! מתכון שכולו wow. אוסובוקו משפחתי. היה לכם אוסובוקו פרוס, היה לכם צלי בשר, היה

לביבות סנדוויצ׳ טוניסאי

או במילים אחרות: לביבות טונה בטעמי  הסנדוויצ׳ טוניסאי, שהוא בעיני אחד הסנדוויצ׳ים הכי טעימים בעולם. כי יש בו הכל: טונה ולימון כבוש, והריסה שאני משוגעת

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.