לחמניות תלישה במילוי בשר ארומטי

מאפה התלישה הזה הוא ממש כיפי.

מכינים לחמניות ממולאות, מסדרים בתוך תבנית מרובעת, עגולה או תבנית סבתא (אפשר גם חד פעמית). מעמיסים הכל בתוך מגישים את זה ב״בבלאגן״ כפרי, וכל אחד תולש לו לחמניה.

אפשר למלא את הבצק הזה בכל דבר שיד הדמיון מובילה אליו: ירקות קלויים, גבינות, שאריות בשרים, ירקות קלויים, ממרחים. הכל.

לבצק שמרים

1/2 ק”ג קמח לבן מנופה

1 כף שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים

1 כף סוכר

1 כפית מלח

כוס ורבע – כוס וחצי מים פושרים

שתי כפות שמן זית

2 כפות אורגאנו (אופציונאלי)

למריחת הבצק

ביצה טרופה עם מעט מלח

סומסום לבן, שחור, בטעמים שונים

מילוי (מתכון בהמשך)

לשמן ולקמח מעט תבנית לאפייה ולהניח בצד.

 הבצק

לקערת מיקסר יש להוסיף את הקמח, השמרים , שמן הזית הסוכר ולהתחיל לערבל.

להוסיף את המים לאט לאט עד שהבצק דביק מעט. להמשיך ללוש את הבצק עוד כ-7-8 דקות.

ולהוסיף את המלח ואת האורגאנו.

לכסות ולהתפיח עד שמכפיל את נפחו.

למילוי 

400 גרם בשר בקר טחון טרי

3 בצלי שאלוטס קצוצים (או אחד לבן בינוני קצוץ)

2 שיני שום קצוצות

1 כפית בהרט

פלפלוני צ׳ילי אדום וצהוב קצוצים (אופציונאלי)

מלח, פלפל

3 כפות צנוברים או שקדים פרוסים

3 כפות פטרוזיליה קצוצה

אני אוהבת להוסיף גם טבעות דקיקות של קבנוס (אופציונאלי)

איך 

לחמם מחבת רחבת שוליים להוסיף את הצנוברים, לקלות עד שמזהיבים בערך 2 דקות תוך כדי ערבוב.

להוציא את הצנוברים לתוך קערית.

להוסיף שמן זית למחבת, להוסיף בצל ולטגן עד שמזהיב, להוסיף שום  ובשר טחון ולטגן את הבשר עד שמשחים מעט, להוסיף את הקבנוס, בהרט מלח ופלפל

להוריד מהאש להוסיף פטרוזיליה קצוצה וצנוברים קלויים.

לצנן.   

להדליק תנור ל- 180 מעלות.

לשמן תבנית ולקמח מעט.

לחלק את הבצק שתפח לכדורים (בערך 12).

על משטח מקומח לשטח כל כדור לעלה דק , אם יש צורך לקמח גם את כף היד.

למלא כף גדושה מהמילוי ולסגור את העלה לכדור שלם ומהודק.

לצבוט את קצוות הכדור  במקום שחיברנו את כל הקצוות וזאת על מנת לוודא שהכדור סגור היטב ולא ייפתח באפייה.

להניח את הכדורים בתוך התבנית ולהותיר מעט מקום לתפיחתם. את הכדורים יש להניח עם ה״תפר״ כלפי מטה.

להבריש את הכדורים בשמן זית ובביצה טרופה ולפזר סומסום.

להתפיח שוב.

לאפות בתנור שמחומם מראש 30 דקות ועד להזהבה עמוקה.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

התיבולים והתבלינים

תבלינים  במטבח שלי, התבלינים הבסיסים הם בעיקר ירקות: שום, עגבניות, סלרי, עשבי תיבול, בצל מטוגן – כולם מתבלים את האוכל. ויש גם את כל התבלינים

שווקי אוכל בעולם

השווקים ואני אחד הדברים הראשונים שאני עושה בחופשות שלי בחול, זה להגיע לשוק האוכל המקומי, גם כזה שאין בו מסעדות, רק דוכנים וחנויות. ועדיף שיהיה

קונפי אווז של הדורדון

בעצם המילה קונפי היא המילה שבא לתאר שימור של פרי, ירק או במקרה הזה של אווז: קונפי-טורה היא ריבה שמבשלים זמן ארוך על מנת לשמרה.

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.