לחמניות תלישה במילוי בשר ארומטי

מאפה התלישה הזה הוא ממש כיפי.

מכינים לחמניות ממולאות, מסדרים בתוך תבנית מרובעת, עגולה או תבנית סבתא (אפשר גם חד פעמית). מעמיסים הכל בתוך מגישים את זה ב״בבלאגן״ כפרי, וכל אחד תולש לו לחמניה.

אפשר למלא את הבצק הזה בכל דבר שיד הדמיון מובילה אליו: ירקות קלויים, גבינות, שאריות בשרים, ירקות קלויים, ממרחים. הכל.

לבצק שמרים

1/2 ק”ג קמח לבן מנופה

1 כף שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים

1 כף סוכר

1 כפית מלח

כוס ורבע – כוס וחצי מים פושרים

שתי כפות שמן זית

2 כפות אורגאנו (אופציונאלי)

למריחת הבצק

ביצה טרופה עם מעט מלח

סומסום לבן, שחור, בטעמים שונים

מילוי (מתכון בהמשך)

לשמן ולקמח מעט תבנית לאפייה ולהניח בצד.

 הבצק

לקערת מיקסר יש להוסיף את הקמח, השמרים , שמן הזית הסוכר ולהתחיל לערבל.

להוסיף את המים לאט לאט עד שהבצק דביק מעט. להמשיך ללוש את הבצק עוד כ-7-8 דקות.

ולהוסיף את המלח ואת האורגאנו.

לכסות ולהתפיח עד שמכפיל את נפחו.

למילוי 

400 גרם בשר בקר טחון טרי

3 בצלי שאלוטס קצוצים (או אחד לבן בינוני קצוץ)

2 שיני שום קצוצות

1 כפית בהרט

פלפלוני צ׳ילי אדום וצהוב קצוצים (אופציונאלי)

מלח, פלפל

3 כפות צנוברים או שקדים פרוסים

3 כפות פטרוזיליה קצוצה

אני אוהבת להוסיף גם טבעות דקיקות של קבנוס (אופציונאלי)

איך 

לחמם מחבת רחבת שוליים להוסיף את הצנוברים, לקלות עד שמזהיבים בערך 2 דקות תוך כדי ערבוב.

להוציא את הצנוברים לתוך קערית.

להוסיף שמן זית למחבת, להוסיף בצל ולטגן עד שמזהיב, להוסיף שום  ובשר טחון ולטגן את הבשר עד שמשחים מעט, להוסיף את הקבנוס, בהרט מלח ופלפל

להוריד מהאש להוסיף פטרוזיליה קצוצה וצנוברים קלויים.

לצנן.   

להדליק תנור ל- 180 מעלות.

לשמן תבנית ולקמח מעט.

לחלק את הבצק שתפח לכדורים (בערך 12).

על משטח מקומח לשטח כל כדור לעלה דק , אם יש צורך לקמח גם את כף היד.

למלא כף גדושה מהמילוי ולסגור את העלה לכדור שלם ומהודק.

לצבוט את קצוות הכדור  במקום שחיברנו את כל הקצוות וזאת על מנת לוודא שהכדור סגור היטב ולא ייפתח באפייה.

להניח את הכדורים בתוך התבנית ולהותיר מעט מקום לתפיחתם. את הכדורים יש להניח עם ה״תפר״ כלפי מטה.

להבריש את הכדורים בשמן זית ובביצה טרופה ולפזר סומסום.

להתפיח שוב.

לאפות בתנור שמחומם מראש 30 דקות ועד להזהבה עמוקה.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

סלט האורז השחור שלי

את האורז השחור הכרתי לפני 25 שנה דווקא בסיציליה. קניתי חבילה והבאתי הביתה. לא היה לי מושג איך לבשל אותו. גם לא זוכרת מה עשיתי איתו.

חמוצים ונהנים

אני משתגעת על טעמים חמוצים, נדמה לי שבכל פוסט ומתכון אני לא שוכחת להזכיר את העובדה הזו. אצל אמא שלי כיכבו צנצנות מזכוכית מפוצצות בחמוצים

חטיפי תפוחי אדמה מטריפים

אני מתריעה מראש: זו התמכרות. זה טעים בטירוף. זה קראנצ׳י, זה מטוגן, זה מתובל, זה נפלא. וזה גם טבעוני. אפשר להגיש אותם במקום צ׳יפס, אפשר

דגים מרוקאים של אמא שלי

בכל יום שישי בערב, שירה אחת מאחדת את כל הבתים המרוקאיים : דג מרוקאי וחלה. והיום, גם לא את הבתים המרוקאים, כי הדג המרוקאי ביום

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.