זה פשוט טעים !ֿ
קרוקט, שמכינים מפירה תפו”א מצופה בפירורי לחם ומטוגן בשמן. ספלאש של לימון. וואו.
לפורטוגזים ולספרדים יש קרוקטים שהם עושים מבשמל ומוסיפים לו בקלאו (שזה דג לבן מומלח).
הצרפתים מכינים מפירה תפו״א לא מוסיפים כלום חוץ ממלח ופלפל.
והאיטלקים מוסיפים לו טונה וגבינת ריקוטה.
ואפשר גם לוותר על הטונה ולהפוך את המתכון לצמחוני!!! פשוט מוסיפים עוד מעט ריקוטה ועוד מעט פירורי לחם עד שמתקבלת עיסה נוחה לגלגול. (עוד 2 כפות ריקוטה + 2 כפות פירורי לחם).
וואו, וואו, וואו, אני יכולה לאכול כאלה 20.
כך או כך, ברגע שיוצא הקרוקט מהשמן,כשהוא פריך ולוהט, אי אפשר לעמוד בפניו.
הפעם אני הולכת על האיטלקי.
הכנתי לידו טאבולה רעננה ויש לי ארוחת ערב פגז.
מה
ל-12-10 קרוקטים בערך
1 תפו״א לבן גדול מבושלים ומרוסק לפירה דק (בערך 250 גרם)
ביצה שלמה
2-3 פות פירורי לחם או מצה
קופסת טונה מסוננת ומפוררת
1/2 כוס ריקוטה
1 כף מיץ לימון
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס
3 ענפי בצל ירוק קצוצים דק
מעט צ׳ילי (אופציונאלי)
לציפוי
ביצה טרופה עם כף מים
פירורי לחם או מצה
שמן עמוק לטיגון
איך
בקערה נוחה לערבב את כל החומרים (מלבד אלו לציפוי). צריך לקבל גוש בצק נעים וחלק שממנו קורצים בערך 10-12 כדורים יפים ודי גדולים.
מגלגלים את הכדורים לצורת גליל אחכ מגלגלים את הקרוקטים בתוך ביצה טרופה ומעבירים לצלחת עם פירורי לחם (אפשר לתבל את פירורי הלחם במעט פפריקה).
מטגנים בשמן עמוק (בערך בגובה של 1-2 ס״מ)על להבה בינונית כ-5 דקות, להעביר לנייר סופג ולהגיש חם עם שפריץ של לימון.