האגדה והוויקיפידיה יודעות לספר שהטארט הזה נולד בטעות.
בטעות שרפו את הסוכר, בטעות כיסו אותו בבצק וזרקו לתנור, בטעות העוגה נפלה לרצפה ואז הפכו אותה ונדהמו לגלות שכל האורחים מתלהבים מהעוגה שבטעות נולדה.
אנד דה רסט איז היסטורי.
מאז, אפשר לראות מיני טאטן: טאטן בצלי שאלוטס מקורמלים, טאטן עגבניות שרי, טאטן חבושים,
טאטן דובדבנים ואני גם מכינה טאטן אנדיב מקורמל עם גבינה כחולה (מעלף, האמינו לי).
אמא שלי הכינה את העוגה הזה עם בצק פריך, אני מעדיפה להכין אותו עם בצק עלים חמאה שהוא נהדר וגם חוסך מעט עבודה.
ההכנה ממש לא מסובכת, היא נראית כך.
במקור אכן מכינים את הטארט מבצק פריך אבל גם טאטן מבצק עלים הוא טעים.
ויש גם גרסה חדשנית עם שערות קדאיף שיוצא טעים וממש קל להכנה (מתכון בהמשך)
כך או כך, אפשר לקנות בצקים מוכנים היום והם מצויינים לעוגה.
מה
מחבת עם ידית מתכת בקוטר של 22-24 ס”מ (או סיר נמוך) שניתן להכניס לתנור
(יש לי מחבת ישנה שמיועדת רק לטאטן).
8-10 תפוחי עץ אלכסנדר קלופים, מרוקנים מליבה ומחולקים ל-4
כוס סוכר
150 גרם חמאה
חצי חבילת בצק עלים מרודד וקר עדיפות לבסיס חמאה
איך
לחמם תנור ל-200 מעלות.
במחבת על אש בינונית להוסיף את החמאה ואת הסוכר ולהתחיל לבחוש עם כף עץ.
אחרי כ-4-5 דקות נוצר קרמל חום וכל הסוכר נמס.
להוסיף את התפוחים בצורה חופפת ומסודרת (כמו בתמונה).
לבשל על אש נמוכה במשך כ-15 דקות. גלוי בלי מכסה, בלי להוסיף נוזלים.
פשוט כך.
להוריד מהאש ולצנן כ-20 דקות.
בינתיים לרדד בצק עלים לעובי של כחצי ס”מ ולחתוך לעיגול בקוטר של 2 ס”מ יותר מהמחבת.
לאחסן את הבצק במקרר עד לשימוש.
לאחר שהתפוחים הצטננו , להניח את הבצק המרודד והקר על התפוחים ולדחוף את השוליים שלו היטב
פנימה אל תחתית המחבת ומסביב לטארט.
להדק את הבצק מעל התפוחים ולנקב במרכז הבצק צלב קטן .
לאפות בערך 30 דקות או עד שהבצק משחים.
להמתין 10 דקות ואז להפוך על צלחת שטוחה במהירות, בזריזות ובזהירות.
זהירות כשהופכים שמיצי הקרמל החמים עדיין, לא יזלגו על היד ויגרמו לכווייה, אלא יזלגו לצלחת ויעשירו את העוגה הטעימה.
בערך 3.5 כוסות דחוסות של שערות קדאיף מופשרות וגזורות לחתיכות קצרות (אפשר במספריים)
50 גרם חמאה מומסת.
מערבבים את השערות עם החמאה המומסת, דואגים שכל השערות תהיינה מצופות בחמאה.
בשלב הוספת הבצק לעוגה, במקום הבצק מהדקים את השערות על התפוחים (במקום הבצק) ואופים כעשרים דקות או עד ששערות הקדאיף משחימות.