עוגיות שקדים סיציליאניות

עשו לעצמכם טובה קטנה ותכינו את העוגיות האלה. 

זהו.

כל מילה תהיה פה מיותרת.

בעצם לא, עוד מילה: העוגיות האלה בדרך כלל באות מדרום איטליה, שם מכינים אותם לקראת הכריסטמס והשנה החדשה.

אבל כיום אפשר למצוא אותן בכל מקום באיטליה כל השנה.

והן נפלאות.

מאוד מזכירות עוגיות מרוקאיות משקדים.

ככל הנראה השפעה של המוסלמים בשני המקומות.

מה

2 כוסות + 1/3 שקדים טחונים דק (200 גרם)

1/2 כוס סוכר

3/4 כוס אבקת סוכר

2 כפות מיץ תפוז סחוט

גרידה מתפוז שלם

1/2 כפית אבקת אפייה

אם ניתן להשיג 3-4 תמצית טיפות שמן שקדים

חלבון מביצה אחת קטנה

בקערה לשים את כל החומרים יחדיו למעט אבקת הסוכר.

מקבלים בצק נוח ונעים. מכסים ומשאירים בצד לנוח כ-20 דקות.

אם הבצק לח מוסיפים מעט שקדים אם הוא יבש מוסיפים מעט מיץ תפוזים.

בינתיים מדליקים את התנור על 150 מעלות.

מרפדים תבנית אפיה בנייר אפייה ומפזרים את אבקת הסוכר על משטח עבודה.

מגלגלים את הבצק באבקת סוכר לגליל שמנמן,  בקוטר של בערך 4 ס״מ.

חותכים לחתיכות ברוחב של כ-2-3 ס״מ ומגלגלים גם אותן באבקת הסוכר.

מכניסים כל חתיכה כזו בין האצבע לאצבע האמצעית (אמה) ומפתלים את הבצק לצורת s.

מאבקים שוב באבקת סוכר ואופים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש.

 מוציאים מהתנור 

מאבקים שוב באבקת סוכר,

מצננים ומתעלפים.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

מוסר ים ברוטב זעפרן

פעמיים בשנה בישלו אצל אמא שלי דגים מרוקאים ללא פפריקה. קראנו להם ״דגים צהובים״. צהובים כי היא הוסיפה להם כורכום או זעפרן. בראש השנה היא

קוסקוס מרוקאי של אמא שלי

קוסקוס הוא מאכל צפון אפריקאי מובהק. אבל ראיתי קוסקוס גם בנפולי ובסיציליה. יש הבדל מהותי בין הקוסקוס המרוקאי לבין זה הטריפוליטאי והטוניסאי. האחרונים הם גרגרים

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.