פסטייה מרוקאית של אמא

זו שמחכה בשקט בין כל מאכלי המטבח הידועים, בצנעה. הנפלאה ממרקש – הפסטייה.

שכמו אמא, הגיעה ממרקש, זהובה וחמה ומחבקת, וכמו החיים עצמם – מכמינה בין שכבותיה הפתעות מתוקות, ריחניות ומשכרות, רק לגשת, לפתוח ולטעום.

אני יודעת איך אני רוצה את הפסטייה שלי, ואתם? איך אתם רוצים את הפסטייה שלכם?

איך אתם רוצים את שכבות החיים שלכם?

ממורמרים? כועסים? רוגזים?

או כמו אמא :

אוהבים וחמים

מחייכים ומחבקים

אופטימיים ושמחים

מאירים ומוארים אל העולם כולו.

פסטייה – מלאת שכבות ממש כמו החיים עצמם (צילום: פאני רוטשטיין)

מה

3-4 ירכי עוף ללא עור (עדיף על העצם, לא חובה)

4 בצלים בינוניים פרוסים דק

צרור כוסברה קצוץ

כוס מים רותחים

6 ביצים

4-5 כפות שקדים טחונים

2 כפות אבקת סוכר

1 כף מי ורדים (לא חובה)

¼ כוס שמן זית

כף ג׳ינג׳ר מרוסק או חצי כף אבקת ג׳ינג׳ר

1  כפית קינמון

מעט שערות זעפרן אם אין 1/4 כפית כורכום

1/8 כפית פלפל לבן

מעט מלח

חבילת עלי פילו

חמאה או שמן לשימון הפילו

חלמון ביצה למריחה על הפסטיה

לקישוט

אבקת סוכר

אבקת קינמון

איך 

לתוך סיר עם מכסה מוסיפים את השמן והבצל ומאדים כ-5 דקות. לא מזהיבים. מניחים את כרעי העוף על הבצל ומוסיפים מעל את התבלינים וכוס מים רותחים. מבשלים כשעה וחצי עד שהעוף מתפורר. אם המים מתאדים לגמרי מוסיפים עוד מעט.

אם משתמשים בירכי פרגית ללא עצם הבישול מתקצר בחצי.

מוציאים את העוף מהסיר מניחים בצד להצטנן. אחרי שהעוף מצטנן מסירים את העוף והעצמות ומפרקים את הבשר לרצועות דקות מניחים בצד.

מגבירים את הלהבה מתחת לסיר עם הבצל עד שהנוזלים מתאדים לגמרי ונותר רק הבצל המבושל והשומן.

מוסיפים לסיר את הכוסברה הקצוצה ומערבבים.

טורפים את הביצים היטב ומוסיפים לתערובת וממשיכים לערבב את הביצים המקושקשות עד שהתערובת יבשה לחלוטין.

תהליך זה אורך כ-15 דקות.

מוציאים את התערובת מהסיר מניחים בצד להצטנן.

מערבבים את אבקת השקדים עם אבקת הסוכר ומעט קינמון.

סידור הפסטיה

אפשר לטגן את הפסטיה במחבת על להבה נמוכה ואפשר לאפות בתנור.

משמנים תבנית עגולה בקוטר של כ-20 ס״מ ומתחילים לפרוש עליה את עלי הפילו. משמניים את עלי הפילו.

מניחים שני עלים או שלושה ומקפידים ששולי הפילו יצאו משפת התבנית (כמו בתמונה).

בין העלים מפזרים מעט מתערובת השקדים ואבקת הסוכר.

מרפדים את תחתית הפילו ב- 3/4 מתערובת הביצים ומהדקים היטב.

מערבבים את העוף עם יתרת הביצים ומניחים שכבה מהודקת על תערובת הביצים.

שוב, מהדקים היטב.

מכסים מלמעלה בשני עלים נוספים של פילו: שוב, משומנים וביניהם בוזקים מתערובת השקדים והסוכר.

מקפלים את השוליים היטב עד שנוצרת כיכר מושלמת.

מורחים בחלמון של ביצה ומעבירים לתנור מחומם מראש 170 מעלות בערך לחצי שעה או עד שהמאפה משחים היטב.

מפדרים באבקת סוכר ומעט קינמון ואוכלים חם.

בישול במחבת:ֿ

בדיוק אותו הדבר רק שמטגנים על להבה גדולה ונמוכה כעשר דקות מצד אחד, הופכים ומטגנים צד שני.

עד ששני הצדדים מזהיבים יפה.

מעל הביצים מוסיפים עוד 2 שכבות פילו, שוב משמנים ומפזרים תערובת של שקדים, סוכר וקינמון.

כדאי ואפשר להכין את כל המרכיבים ערב קודם ורק לחבר ולאפות ממש לפני הארוחה.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

קציצות פרגיות בתיבול תאילנדי

מרוקאים אוכלים המון קציצות. דגים, עופות, בשר, הודו, סרדינים, תפוחי אדמה. המון קציצות במטבח המרוקאי. אני מרוקאית. גם אצלי אוכלים ה מ ו ן קציצות.

לביבות כרובית

הלביבות האלה הן כל כך קלות שזה מביך אותי לתת את המתכון. אבל אם יש משהו שלמדתי משוטטות ברשתות ומפרסומים בפייס, זה שאנשים מתים על

המימונה

הא לאלאלה מימונה…. בואו, התקרבו, עוד קצת בואו לקרוא מה היא המימונה. באמת. המימונה  אצל אמא תמיד היתה מיוחדת. כמוה. לאמא היה מוניטין של בשלנית

טארט לימון משוגע

משוגע. ֿ חמצמצ במידה, מתוק במידה, קל להכנה פשוט נפלא. ולמי שמתעצל או אצה לו הדרך, אפשר פשוט לקנות בצק פריך מוכן, להפשיר ולהכין את

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.