פנצאנלה
עוד מאכל גאוני מבית היוצר של איטליה.
גאוני, לא פחות.
בעצם סלט ירקות.
האמת…גם במזרח התיכון יש סלט כזה, שמבוסס על לחם יבש, שאסור אסור לזרוק, הפאטוש.
הלחם היבש סופג את העסיסיות והגו׳סיות של הירקות ויותר מזה אני לא זוכרת דוקטור.
את הפאצנלה מכינים במספר דרכים:
יש המפוררים דק דק את הלחם היבש, משקים אותו בשמן זית וחומץ בן יין ואליו מוסיפים ירקות טריים של סלט.
ויש המכינים סלט, מתבלים ומחכים עד שהוא מגיר נוזלים טעימים ונפלאים ואז מוסיפים את הלחם היבש, בחתיכות גסות, שסופגות את העסיסיות הנפלאה של ירקות הסלט וזהו.
לפאנצנלה שלי הוספתי קרעי מוצרלה, שדרוג לא רע בכלל.
מה
3-4 עגבניות תמר אדומות עסיסיות חתוכות לקוביות
1 מלפפון קלוף חתוך לקוביות
בצל אדום קלוף חתוך לקוביות
מעט עלי בזיליקום קרועים
מעט עלי אורגנו טריים
מוצרלה קרועה
2 פרוסות לחם יבש קרוע לחתיכות גסות (אבל באמת יבש לא חצי יבש)
מלח, פלפל, שמן זית
חומץ בן יין
פלפלון צ׳ילי
איך
מערבבים את כל הירקות והתיבול – למעט הלחם והמוצרלה – וממתינים כעשר דקות.
הסלט מגיר המון נוזלים טעימים של כלל המרכיבים.
מוסיפים את קרעי הלחם ומערבבים, כך שהלחם ישתה את הרוטב הטעים.
קורעים מעל את המוצרלה ומתנפלים
אפשר להוסיף גם זיתים, צלפים, אנשובי קצוץ, אבל אז זה כבר לא פנצנלה קלאסית, אלא משודרגת.
כמובן שאם מוציאים את המוצרלה מקבלים מאכל טבעוני.