לא מאמינה שיש אדם ביקום שלא יודע ולא מכיר את טעמן של העגבניות המיובשות.
אלה שצילומיהן מתנוססים בכל ברושור תיירות לדרום איטליה, כי שם באמת נולדה אומנות ייבוש העגבניות.
(טוב לא ממש…גם בטורקיה מייבשים ירקות קיץ לעונת החורף: חצילים, פלפלים, עגבניות),
אבל כל זה היה טרם הזמן שיכולת להשיג חציל בשיא החורף או פלפל, שהם לגמרי לגמרי ירקות קיץ.
בכל אופן, העגבניות המיובשות – טעמן נפלא, נפלא. מרוכז ועשיר בתבשילים, בכריכים, בסלטים אפילו ככה בביסים
שממלאים את הפה בעוצמה וטעם עז של קיץ.
אפשר ונוח לייבש עגבניות בתנור וכדאי לעשות זאת כשהן בשלות ממש ולקראת סוף הקיץ.
מה
2-3 ק״ג עגבניות אדומות בשלות עדיף מסוג תמר
מעט מלח
2 כפות חומץ בן יין
עלי מרווה/רוזמרין
שינים שום פרוסות
המון שמן זית זך
איך
- שוטפים היטב את העגבניות וחוצים כל אחת לאורכה, מרוקנים את הזרעים והמיץ ומניחים על תבנית אפייה, רצוי מצופה בנייר אפייה, כך עם הפנים למעלה.
- ממליחים את העגבניות בעדינות ומחממים תנור ל 130 מעלות.
- מכניסים את התבניות לתנור ומייבשים במשך מספר שעות, מאוד תלוי בעוצמת התנור זה יכול לקחת בין 5-10 שעות.
- כדאי מידי פעם להציץ לתנור ואם יש חלק מהעגבניות שהתייבשו והאחרות לא, להוציא אותן ולהניח בצד.
- העגבנייה צריכה להיות יבשה מנוזלים אבל עדיין בשרית ונגיסה.
- מידת הייבוש תלויה בטעמו של כל אחד ואחד, יש שיעדיפו אותן יותר לחות מיבשות ויש אחרת. תחליטו אתם.
- מצננים את העגבניות.
- מערבבים אותן עם חומץ בן יין.
- בצנצנת זכוכית מסדרים שכבות של עגבניות, שום ועשבי תיבול, מכסים הכל בשמן זית זך, מאכסנים במקום אפל כמו בתוך ארון וממתינים כחודש.
- הערה חשובה: כדאי ורצוי להשתמש בשמן הזית שלהן המתובל והטעים לרטבים, לברוסקטות, לדגים צלויים.
שימו לב 2-3 ק״ג עגבניות מתכווצות לצנצנת של 3/4 ליטר בערך. לי זה מספיק לחודש אז מומלץ להצטייד בכמות גדולה יותר.