סרדינים כבושים של קיץ
דמיינו חוף ים, התיכון, ברביירה הצרפתית או בחוף הילטון בתל אביב, בנהרייה או בחיפה, כוס יין צוננת,
פרוסת לחם חמימה או קלויה, בריזה קלה ומרגיעה
וצלחת סרדינים כבושים.
של קיץ.
מה
30 סרדינים נקיים מפולטים, או נקיים ולא מפולטים
רבע כוס פטרוזיליה קצוצה
מיץ מלימון
שמן זית
מלח
גרידת לימון
2 פלפלוני צ׳ילי חתוכים אבל לא פרוסים
איך
הכי פשוט:
להניח שכבות של סרדינים, לבזוק מלח, שמן זית ואת גרידת הלימון והפטרוזיליה, שכבה ועוד שכבה,
עד שהכל מכוסה ברוטב שיוצרים נוזלים הכביש.
הוסיפו צ׳ילי חתוך מעל והשאירו מינימום שעה, מקסימום לילה.
אם כובשים סרדינים שלמים, חשוב להמליח ולמלא את בטן הסרדין בדיוק אותו הדבר כמו עם המפולטים,
ייקח להם קצת יותר זמן להיכבש ולספוג את הטעמים.
קיץ ……