תאכלס לדעתי אפשר להכין את הדבר האלוהי הזה מכל פרי אדום, אבל אני הכנתי אותו משזיפים אדומים
עסיסיים, חמצמצים-מתקתקים וזה יצא אלוהי. אלוהי.
מרענן, קריר, קייצי כל כך, פשוט להכנה והכי מתאים לאחר ארוחות כבדות יותר.
מה
10 שזיפים אדומים גדולים
מיץ מתפוז אחד גדול
4-6 כפות מייפל + כף גדושה סוכר חום (אפשר להחליף הכל לסוכר להוסיף או להפחית לפי הטעם)
מיץ מחצי לימון קטן
8 תרמילי הל דפוקים (עם התרמיל)
כפית סומאק (לא הכרחי)
להגשה: שמנת חמוצה שמנה של פעם
איך
להעביר לתבנית או קערה חסינת חום, לחמם תנור מראש ל 180 מעלות,
לאפות את השזיפים מכוסים בנייר כסף בערך 30-40 דקות.
לצנן היטב.
להגיש עם שמנת חמוצה של פעם.
אלוהי אמרנו כבר?