סיציליה ודרום איטליה בורכו בעצי הדרים מהטובים והטעימים בעולם כולו.

הלימונים של סורנטו ואמלפי קוסט יצא שמעם למרחקים ובצדק.

התפוזים של סיציליה למי שלא מכיר זה טעם אלוהי כולל תפוזי הדם, שהסיציליאנים עושים בהם שימוש רב: בבישול, באפייה ובעוגות, סלטים ריבות וכמובן כמובן קליפות התפוזים המסוכרות שאין מאפה כמעט בדרום איטליה וסיציליה שאינו כולל אותם: קצוצים דק, מתוקים להחריד וצבעוניים.

איטליה.

הסיר הזה הוא סיר להרפתקאנים, הוא מעניין, הוא מיוחד, הוא טעים והוא אחר.

זה עוף בנוסח סיצליה, זה עוף שיש בו כל מה שיפה וטעים בסיציליה, עוף צלוי שמכיל את פירות ההדר הנהדרים שלהם וגם שומרים, אותם האיטלקים אוהבים לאכול בעיקר כסלט טרי (שומר פרוס דק, תפוזים פרוסים, זיתים שחורים מלוחים, שמן זית ומלח. זהו).

והכי חשוב בעיניי זה לדאוג שהכל משחים מלמעלה ושההרוטב מצטמצם ומתרכז, טעים כזה, חמצמץ, מתקתק, חרפרף, ממש כמו סיציליה המדהימה.

מה 

חלקי עוף אהובים אני השתמשתי בעוף אורגני קטן מחולק למנות

2 תפוזים בינוניים עסיסיים שטוחים ופרוסים עם הקליפה ללא הגרעינים

1 לימון צהוב עבה קליפה שטוף מקורצף ופרוס ללא הגרעינים

שמן זית, מלח, פלפל שחור גרוס

2-4 שיני שום פרוסות

3-4 כפות מיץ לימון

1/2 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי

2 שומרים טריים שטופים ופרוסים דק

צילי אדום פרוס (או שניים)

10 עלי מרווה

כף אורגנו

חופן גדול של זיתים שחורים מצומקים

איך 

מאוד פשוט

מערבבים שמן זית עם תבלינים ופירות הדר עם חלקי העוף כמובן, ושומרים כשעה עדיף לילה במקרר.

מעברים הכל לסיר שמתאים לאפייה ( בדרך כלל סיר כבד מאמייל נניח או נירוסטה כבדה) מסדרים במעין שכבות לא מסודרות. מכסים.

מחממים תנור ל 200 מעלות כשהתנור חם מכניסים את הסיר ומשאירים להתבשל כשעה ב 200 מעלות.

אחר כך מורידים ל 150 ואופים עוד כשעה.

מסירים את המכסה משחימים מעל וטורפים !!

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

מוקפץ עוף יפאני עם אטריות סובה

את הסובה הכרתי במסעדה אסייתית בחול. בתחילה קצת נרתעתי מהצבע, אפרפר חום כזה, אבל כשטעמתי התאהבתי בעדינות שלה. במטבח היפני משתמשים בסובה. אחר כך הסתבר

פסטה וקציצות דגים ברוטב איטלקי

לדעתי פסטה היא אחד המאכלים הכי טעימים בעולם. ולראייה: המטבח האיטלקי הוא המטבח האהוב ביותר בעולם. יותר מסעדות איטלקיות נפתחות מכל מסעדות אחרות. פסטה הוא

חמוצים ונהנים

אני משתגעת על טעמים חמוצים, נדמה לי שבכל פוסט ומתכון אני לא שוכחת להזכיר את העובדה הזו. אצל אמא שלי כיכבו צנצנות מזכוכית מפוצצות בחמוצים

בריאני אורז צמחוני עשיר

האורז הזה קצת טריקי, כלומר נדרש פה ריכוז ומעט עבודה. אבל התוצאה…. מטריפה. ועבור צמחוניים או טבעוניים מדובר בארוחה מהסרטים שיש בה הכל מכל בכל.

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.