את הסובה הכרתי במסעדה אסייתית בחול.
בתחילה קצת נרתעתי מהצבע, אפרפר חום כזה, אבל כשטעמתי התאהבתי בעדינות שלה.
במטבח היפני משתמשים בסובה.
אחר כך הסתבר לי שזה בכלל עשוי מכוסמת…כוסמת זה משו שאני לא אוהבת.
אולי כי עדיין לא נפלתי על התבשיל הנכון שעשוי היטב….
הערה: חשוב שכל הירקות יהיו חתוכים באותו גודל פלוס מינוס.
המתכון מספיק ל 2-3 סועדים.
מה
כוס כרוב קצוץ גודל של 1.5 ס״מ בערך
חצי כוס טבעות בצל עדיף אדום
כוס גזר קצוץ לחצאי עיגולים
כוס שעועית ירוקה חתוכה ל 2 ס״מ אורך בערך
2 כוסות תרד עלים שטוף
(אפשרי להוסיף/להחליף עם כרובית ברוקולי קוביות באק צ׳וי פלפלים צבעוניים).
כוס תירס משומר
כף ג׳ינג׳ר מרוסק
2 שיני שום קצוצות
צילי קצוץ לחריפות
בצל ירוק קצוץ לסיום
2 ביצים טרופות
200 גרם חזה עוף חתוך לפיסות בגודל הירקות מתובלים בכפית סויה, פלפל שחור וכף יין לבן או סאקה
שמן צמחי
לרוטב: 2-3 כפות סויה, כפית סילאן או סוכר חום, כף חומץ, כף מיץ מלימון טרי או ליים.
(אפשר לשנות את הכמויות לפי הטעם)
2 צרורות של אטריות סובה (הם מגיעים בצרורות קטנים עטופים בסרט)
איך
- מרתיחים מים בסיר ומבשלים את הסובה 3-4 דקות, מסננים, מצננים.
- בינתיים מחממים ווק על הלהבה הגדולה ביותר, מוסיפים 1-2 כפות שמן ומוסיפים את הירקות החתוכים, מטגנים במשך 4-5 דקות עד שהקצוות משחימים והם מתרככים מעט כל הזמן על להבה גבוהה גבוהה.
- בשלב זה מחליטים, או מוציאים את הירקות ומכניסים את העוף לווק ומטגנים דקה או שתיים
- או צורבים את העוף במחבת נפרדת ומוסיפים לווק עם הירקות.
- עם כף גדולה מזיזים את הירקות לצידי הווק, מוסיפים כפית שמן ומקשקשים את הביצים לפירורים גסים.
- מוסיפים את הסובה המבושלת ואת הרוטב ומערבבים.
- טועמים מתקנים תיבול ומורידים מהאש, מפזרים בצל ירוק.
אפשר להכין את המנה ללא עוף ולקבל תבשיל צמחוני ואם מורידים גם את הביצים- מקבלים תבשיל טבעוני.