מוקפץ עוף יפאני עם אטריות סובה

את הסובה הכרתי במסעדה אסייתית בחול.

בתחילה קצת נרתעתי מהצבע, אפרפר חום כזה, אבל כשטעמתי התאהבתי בעדינות שלה.

במטבח היפני משתמשים בסובה.

אחר כך הסתבר לי שזה בכלל עשוי מכוסמת…כוסמת זה משו שאני לא אוהבת.

אולי כי עדיין לא נפלתי על התבשיל הנכון שעשוי היטב….

הערה: חשוב שכל הירקות יהיו חתוכים באותו גודל פלוס מינוס.

המתכון מספיק ל 2-3 סועדים.

מה

כוס כרוב קצוץ גודל של 1.5 ס״מ בערך

חצי כוס טבעות בצל עדיף אדום

כוס גזר קצוץ לחצאי עיגולים

כוס שעועית ירוקה חתוכה ל 2 ס״מ אורך בערך

2 כוסות תרד עלים שטוף

(אפשרי להוסיף/להחליף עם כרובית ברוקולי קוביות באק צ׳וי פלפלים צבעוניים).

כוס תירס משומר

כף  ג׳ינג׳ר מרוסק

2 שיני שום קצוצות

צילי קצוץ לחריפות

בצל ירוק קצוץ לסיום

2 ביצים טרופות

200 גרם חזה עוף חתוך לפיסות בגודל הירקות מתובלים בכפית סויה, פלפל שחור וכף יין לבן או סאקה

שמן צמחי

לרוטב: 2-3 כפות סויה, כפית סילאן או סוכר חום, כף חומץ, כף מיץ מלימון טרי או ליים.

(אפשר לשנות את הכמויות לפי הטעם)

2 צרורות של אטריות סובה (הם מגיעים בצרורות קטנים עטופים בסרט)

איך 

  1. מרתיחים מים בסיר ומבשלים את הסובה 3-4 דקות, מסננים, מצננים.
  2. בינתיים מחממים ווק על הלהבה הגדולה ביותר, מוסיפים 1-2 כפות שמן ומוסיפים את הירקות החתוכים, מטגנים במשך 4-5 דקות עד שהקצוות משחימים והם מתרככים מעט כל הזמן על להבה גבוהה גבוהה.
  3. בשלב זה מחליטים, או מוציאים את הירקות ומכניסים  את העוף לווק ומטגנים דקה או שתיים
  4. או צורבים את העוף במחבת נפרדת ומוסיפים לווק עם הירקות.
  5. עם כף גדולה מזיזים את הירקות לצידי הווק,  מוסיפים  כפית שמן ומקשקשים את הביצים לפירורים גסים.
  6. מוסיפים את הסובה המבושלת ואת הרוטב ומערבבים.
  7. טועמים מתקנים תיבול ומורידים מהאש, מפזרים בצל ירוק.

אפשר להכין את המנה ללא עוף ולקבל תבשיל צמחוני ואם מורידים גם  את הביצים- מקבלים תבשיל טבעוני.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

עוף הציידים בגרסת דרום איטליה

זו הגרסה של דרום איטליה לעוף הציידים האיטלקי הקלאסי. מתכון אחר לעוף הציידים של טוסקנה פה:  עוף בנוסח הציידים של טוסקנה. בכל איזור מבשלים את העוף

נודלס איטריות אסייתיות בצ׳יק

המטבח האסייתי הוא אחד האהובים עליי בעולם. ואם להיות ממש מדוייקת – אז המטבח התאינלדי, שיש בו קצת מנפאל, קצת מויאטנם, קצת מהודו והוא נהנה

כנאפה מלוח עם גבינת המאירי

בעצם מדובר בכנאפה מלוחה. את הכנאפה הכרתי  לראשונה בחיפה, כשהייתי בת 16  בערך. היינו 4 חברות, שפעם בחודש בערך, הברזנו מביצפר ונסענו לחרוש את המדינה

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.