מקלות פרמז׳ן ואני כבר מזהירה להכין כמות כפולה !
ואפשר לתבל אותם בכל טעם שתרצו, הסבר בהמשך.
מה
100 גרם פרמז׳ן מרוסק דק (אפשר גם פקורינו)
כוס קמח לבן או מעורב עם כוסמין
120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות גסות
רבע כפית מלח
1/4 כוס מי קרח או מים קרים מאוד
לגוון טעמים
2 כפות סומסום לבן או שחור או מעור
כף גדושה של זעתר
חצי כפית גרגרי צ׳ילי
כף גדושה של קצח
איך
במיקסר או במעבד מזון :
לערבל את הגבינה עם המלח ולהוסיף את הקמח ולערבל.
להוסיף את החמאה ולמשיך לערבל עד שמתקבלים פירורים גסיםֿ.
להוסיף את התוספת הרצויה ואת המים הקרים ולערבל עד שמתקבל גוש בצק אחידֿ
לא לערבל יותר מידי !
אותו הדבר ניתן לעשות בקערה בעזרת הידיים.
לשטח את הבצק באופן גס לתוך ניילון נצמד ולהכניס למקרר לשעה.
להדליק תנור על 180 מעלות. לחמם היטב.
בין שני גליונות נייר אפייה לרדד את הבצק עד לעובי של 1/2 ס״מ בערך.
עם גלגלת לסמן מקלות ברוחב של כ 1 ס״מ (אפשר יותר רחבים, כל אחד וטעמו)
לאפות את המקלות בערך 10-12 דקות עד שהם מזהיבים היטב.
להוציא מהתנור וכשהמקלות עדיין חמים להעביר את הגלגלת שוב במקומות שסומנו קודם.
להמתין כחצי שעה ולהתנפל.
הערה: אפשר לפזר מעל מעט גרגרי מלח גס .
אפשר להחליט שאת התוספות מפזרים מעל אבל אז יש להבריש בעדינות את בצק בביצה טרופה או במעט מים.