סינטה צרובה בצ׳ילי קרמל

אין, אין אין ארוחה שאני מגישה בה את הסינטה הזו והאורחים שלי לא מתעלפים.

האמת…. בצדק.

סינטה קרמל בתבלינים

להכנת הקרמל

1 קרמל ביתי (מתכון בהמשך) מי שמפחד להכין קרמל שיישתמש בכוס סילאן

2 שיני שום פרוסות

2 ס"מ ג'ינג'ר טרי פרוס לפרוסות

1/4 כוס סויה

1/4 כוס מים

3 כפות מיץ לימון

1/2 כף פלפל סצ'ואני

6-7 גרגרי פלפל אנגלי דפוקים

3-4 תרמילי הל מרוסקים

2-3 פלפלוני צ'ילי יבש.

בקלחת להוסיף את הסילאן ואת הנוזלים ולהרתיח. להנמיך את הלהבה ולהוסיף את כל יתר התבלינים. לבשל כ-12 דקות, עד שהנוזל מסמיך קלות.

להשאיר בצד כשעתיים לספיחת הטעמים. לסנן היטב.

לסינטה  1/2 ק"ג סינטה מנוקה משומן במידות של 5X5  (אורך כ-25 ס"מ).

הטיפול בסינטה

להוציא את הסינטה מהמקרר לפחות שעתיים לפני הבישול.

לצפות במעט שמן זית ולפלפל את הנתח. לא לפחד מפלפל הוא מחמיא לבשר מאוד.

לחמם מחבת כבדה עד שחמה מאוד ולצרוב את הנתח היטב מכל הכוונים .

הנתח חייב להיות שחום ,צרוב וסגור היטב, לצרוב אותו לדרגת העשייה הנדרשת.

לבישול של מידיום –רייר – יש לבשל כ-5 דקות (להפוך כל הזמן)

לבישול של מידיום יש להוסיף עוד 5 דקות (להפוך כל הזמן).

חשוב, חשוב ,חשוב – לסגור את הבשר מכל הכוונים היטב.

עד שלב זה ניתן להכין כמה שעות טרם הארוחה.

לפני הארוחה

לחמם 1/4 מכמות הקרמל במחבת רחבה על אש קטנה ולהוסיף לו את נתח הסינטה. הצרוב , להפוך בתוך הקרמל במשך כדקה או שתיים לחימום הנתח וספיגת הקרמל.

להוציא את נתח הבשר מהמחבת על משטח עץ ולהניח לו להירגע במשך כ-5-7 דקות.

עם סכין חדה לפרוס היטב פרוסות דקות מאוד , להניח על צלחת, לשפוך מעל מעט מרוטב הקרמל ולהגיש עם נבטוטים ירוקים ורעננים לקישוט.

הכנת קרמל

למחבת על להבה בינונית מוסיפים כוס סוכר וממתינים בדריכות ליד, לא זזים לשום מקום.

לאט לאט הסוכר נמס והופך לקרמל, לקראת הסוף מנמיכים ומאפשרים לסוכר להמשיך להתקרמל ללא חריכה.

זהו ! מוכן.

להיזהר כיוון שמדובר בנוזל רותח ברמה סיכון גבוהה.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

סלט קיץ תאילנדי

געגועים לתאילנד. למטבח המדהים שלה, לטעמים שממלאים את הלב בצעקות התפעלות, כל פעם מחדש. את החריף והחמוץ והמתוק, החיוך המתוק של התאילנדים, את הכחול המדהים

כרעי עוף בחומוס ופלפל יבש

כרעים, עם עצם, בלי עצם, עם עור בלי עור, חומוס רך שהתבשל מבעוד מועד, פלפלים מרוקאיים לוהטים והמון כוסברה בסוף…..ותודו לי. הכי מרוקו עכשיו. חשוב

טרין צרפתי כפרי

אחד המאכלים הקלאסיים האהובים ביותר בצרפת הוא הטרין. יש מליון סגנונות של טרין ולכל אזור יש את הטרין שלו. יש טרין עם בשר ארנבת ובשר

מאפי פילו מפונקים

נהרות של דיו דיגיטלי נשפכו על מאפי פילו בעיקר אלו עם הגבינות והתרד. בצדק. אין שילוב מוצלח יותר מפילו פריך ומתפצפץ שתוכו תרד רענן וגבינה

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.