חציל קלוי בטעמי ובצבעי איטליה

מעט שאריות ריקוטה איטלקית, עגבנייה אדומה מחום השמש היוקד של הקיץ האיטלקי,

עציץ בזיליקום על אדן החלון ותנור לוהט.

והנה שם נח לו מנומנם כמעט חסר תועלת חציל איטלקי מפוספס.

וכך באווירה איטלקית, בבית באומבריה אורבייטו נולדה לה מנה חדשה.

והיא מרעננת וטעימה ועסיסית וממלאה את הפה באושר צבעוני של צבעי הדגל האיטלקי.

מה

חציל בינוני חצוי לאורך עם הכיפה

עגבנייה אדומה קצוצה

שום מגורר/פרוסות דקיקות של בצל שאלוט או וורוד – או שניהם

בזיליקום קצוץ

שמן זית, מלח, מעט צ׳ילי

2-3  כפות גדושות גבינת ריקוטה

איך 

לתנור 250 מעלות להכניס את החציל לקלייה, קודם נפזר עליו מעט מלח ונטפטף עליו שמן זית זך.

לתנור לכחצי שעה. באמצע הדרך אפשר להפוך אותו לצד שני.

בינתיים לערבב את העגבניה עם השום מעט שמן זית, בזיליקום קצוץ, מלח ומעט צ׳ילי. להניח בצד

כשהחציל יוצא מהתנור, להניח אותו בצלחת להניח גבעות קטנטנות של ריקוטה ומעליה את הסלטֿ

שוב ריקוטה,

שוב בזיליקום

שוב שמן זית

כף גדולה, אושר בלב.

איטליה.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

עלי גפן בסגנון טורקי

בבית אצלינו משתגעים על עלי גפן. תמיד בעונה אני רצה לשווקים וקונה אותם טריים, חולטת במים רותחים חצי דקה ויש לי עלים נפלאים למילוי. כשאין

פירנצה – נסיכה טוסקנית – Firenze

איטליה, שהיא אחת הארצות היפות ביותר בעולם. טוסקנה, שהוא אחד המחוזות היפים והמתויירים ביותר באיטליה. ופירנצה, שהיא בירתה של טוסקנה. פירנצה. שהיא עיר קטנה אבל גדולה. המרכז

ליקר דובדבנים ביתי

אני יודעת שיש פה הרבה מתכונים שאני מתחייבת שהם הכי קלים בעולם. נכון, אתם צודקים. גם אני צודקת. הרבה מתכונים באתר שלי הם ממש ממש

קדירת טלה וחבושים חגיגית

את המאכל האלוהי הזה אכלתי במסעדת צ׳ייה באיסטנבול. הטלה מתפרק ואין צורך בסכין. החבושים מתרככים ומקבלים את טעמי הטלה והם נפלאים נפלאים. וכל היופי הזה

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.