צזיקי חצילים קלויים

צזיקי הולך עם הכל: בשרים צלויים, לביבות מטוגנות, ירקות טריים, סתם עם כף לטרוף.

קריר, טעים, חמצמץ.ֿ

כל יוון בביס אחד.

כדי להפוך את הצזיקי למאכל קייצי צונן, בימים הלוהטים של ישראל, אפשר לפרוס לתוכו פרוסות דקיקות של מלפפונים,

לערבב ולהשתגע.

לצזיקי שלי אני אוהבת במיוחד להוסיף חצילים קלויים.

מה

חציל גדול יפה וקל

2 מיכלי יוגורט שמן (טבעוניים יוגורט טבעוני)

2 כפות שמן זית

גרידת לימון

2-3 כפות מיץ לימון

מלח, פלפלֿ

נענע קצוצהֿ

מעט צ׳ילי אופציונלי

1 שן שום מגוררת.

אופציה: פיסטוקים קלויים קצוצים

איך

על להבה גלוייה (או על תבנית לתנור 200 מעלות) מעלים את החציל השלם וחורכים עד

שהתוך שלו רך רך והקליפה שחורה ומפוייחת.

מניחים בצד שיצטנן.

בינתיים מערבבים את כל חומרי הצזיקי ומכניסים למקרר לשמור אותו קר מאוד.

לקלוף את החציל ולרסק את בשרו על קרש חיתוך בעזרת סכין חדה.

למי שיש זמן, להניח את החציל בתוך מסננת למספר שעות, הוא יגיר נוזלים.

לערבב ולהתעלף.

אופציה: פיסטוקים קצוצים קלויים.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

אפרטיבו – מגש אירוח איטלקי

הקרש הזה, שעמוס בדברים טובים, הוא ארוחה קלה ומקובלת בצפון איטליה. אתה יכול לשבת בבולוניה או במודנה או בכל מקום באזור ובמקום ארוחה גדולה עם

מח׳מאר הפשטידה המרוקאית של אמא שלי

המח׳מאר היא אחת הפשטידות האהובות ונפוצות במטבח המרוקאי. מאוד מזכירה את הטורטילה הספרדית. אבל בזמן שהטורטילה הספרדית מכילה את כל מה שיש במקרר בערך: בשרים,

סביצ׳ה דג ים על קדאיף

זו מנה חגיגית ומשגעת, מאוד מאוד קלה להכנה ומתאימה בעיקר לחגיגות וחגים. היא מרשימה מאוד ולמען האמת, הכנתה לא מסובכת ולא קשה. אפשר להחליף את

פיתה טורקית במחבת

פיתה שטוחה או תפוחה, מרובעת או עגולה, או בצורה טבעית, כמו שהתכוון המערוך. במחבת, עם שמרים, נ ה ד ר ת. היוגורט, שהמטבח הטורקי עושה

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.