צזיקי הולך עם הכל: בשרים צלויים, לביבות מטוגנות, ירקות טריים, סתם עם כף לטרוף.
קריר, טעים, חמצמץ.ֿ
כל יוון בביס אחד.
כדי להפוך את הצזיקי למאכל קייצי צונן, בימים הלוהטים של ישראל, אפשר לפרוס לתוכו פרוסות דקיקות של מלפפונים,
לערבב ולהשתגע.
לצזיקי שלי אני אוהבת במיוחד להוסיף חצילים קלויים.
מה
חציל גדול יפה וקל
2 מיכלי יוגורט שמן (טבעוניים יוגורט טבעוני)
2 כפות שמן זית
גרידת לימון
2-3 כפות מיץ לימון
מלח, פלפלֿ
נענע קצוצהֿ
מעט צ׳ילי אופציונלי
1 שן שום מגוררת.
אופציה: פיסטוקים קלויים קצוצים
איך
על להבה גלוייה (או על תבנית לתנור 200 מעלות) מעלים את החציל השלם וחורכים עד
שהתוך שלו רך רך והקליפה שחורה ומפוייחת.
מניחים בצד שיצטנן.
בינתיים מערבבים את כל חומרי הצזיקי ומכניסים למקרר לשמור אותו קר מאוד.
לקלוף את החציל ולרסק את בשרו על קרש חיתוך בעזרת סכין חדה.
למי שיש זמן, להניח את החציל בתוך מסננת למספר שעות, הוא יגיר נוזלים.
לערבב ולהתעלף.
אופציה: פיסטוקים קצוצים קלויים.