חלומי צלויה בעלי גפן

עוד מאכל טעים מהמטבח היווני הנפלא הזה, שלא מפסיק לספק מתנות טעימות ומיוחדות.

מטבח שכל כולו ים תיכון, שמן זית וטעמים שכולנו מכירים – מפה. מהארץ שלנו.

והבונוס הוא, שכל אחד יכול: דקות בודדות ואפס מיומנות ויש מאכל נפלא, שהוא טעים חם או קר.

מה

חבילת גבינת חלומי (200 גרם) פרוסה לפרוסות בעובי של 1/2 ס״מ

2-3 שיני שום כתושות

מלח, פלפל שחור גרוס

שמן זית

20 עלי גפן טריים וחלוטים או משומרים שטופים במים רותחים פעם אחת

איך

הכי קל בעולם.

מדליקים תנור (או גריל פחמים) על 180 מעלות.

פורסים את עלי הגפן על משטח נקי ומניחים במרכזו פרוסת חלומי (אם העלים קטנים מחברים שניים).

מעל הפרוסה בוזקים מעט מלח ופלפל גרוס ושום קצוץ לפי הטעם.

מזליפים שמן זית.

עוטפים כמו מעטפה ואופים בערך 12 דקות.

זהו.

מטורף.

גם עלי הגפן,שספגו את הטעמים ועכשיו הם צלויים – אכילים וטעימים.

שבעות שמח.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

אורז ואטריות בסגנון טורקי

משתגעת על האורז הקל והפשוט הזה. הכרתי אותו לראשונה אצל אקס חמי, מתי, שהיה בשלן נהדר. והוא פשוט , וטעים. הכי טעים עם קציצות ברוטב.

עוגיות מרציפן הולנדיות

את העוגיות הללו טעמתי בקונדטוריה באמסטרדם, שהיתה דקת הליכה מהדירה ששכרנו. יום קודם טעמתי עוגה נהדרת של אותה קונדטוריה והתברר לי שמדובר באחת הקונדטוריות הטובות

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.