העוגה הזו כבשה את ליבי מהרגע הראשון למה? כי אני משוגעת על שזיפים מיובשים. אני זוללת אותם בלי אבחנה ומבלי לספור, מאז ילדותי.
בברטאני שבצרפת יש להם עוגה משגעת שעושים עם שזיפים מיובשים, שם אפשר לקנות אותם בשווקים, בערימות ענקיות בסלסלאות קש גדולות.
עוגה קלה מהירה שהיא הכלאה בין עוגה לפלאן, טעימה להפליא.
מתכון כאן העוגה של ברטאני .
גם העוגה הזו מהירה להכנה, והיא לחה וטעימה להפליא. השזיפים כמעט נמסים לתוך הבצק הפירורי והלח והאגוזים באים טעים ונעים בפה.
מה
200 גרם שזיפים מיובשים מגולענים קצוצים גס ומושרים ב 1/4 כוס ברנדי
300 גרם קמח רגיל – 2 כוסות + 2 כפות
1 כפית אבקת אפייה
1 כוס סוכר חום (כוס דחוסה)
1 כפית סודה לשתיה
מעט מלח
2 ביצים גדולות
1.5 מיכלים של יוגורט שמן 4%
200 גרם חמאה מומסת או רכה בחום בחדר
לקרמאבל
200 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
1/4 כוס סוכר חום
כפית קינמון
מעט מלח
מחממים תנור ל – 180 מעלות.
משמנים תבנית עגולה 22-24 ומקמחים, מנערים את עודפי הקמח ומניחים בצד. אפשרי גם שתי תבניות ארוכות חד פעמיות.
לחמאה המומסת מוסיפים את הסוכר החום ובוחשים היטב, מוסיפים את הביצים, אחת אחת וטורפים היטב, מוסיפים את היוגורט ולבסוף את הקמח עם אבקת האפייה והסודה לשתייה. בוחשים במידת הצורך ולא מעבר לזה, רק עד שהתערובת אחידה.
המהדרין מוזמנים להקציף את החמאה עם הסוכר ולהמשיך בתהליך הנ״ל.
מוסיפים את השזיפים עם הברנדי.
מערבבים את מרכיבי הקראמבל.
שופכים את תערובת הבצק לתוך התבנית המשומנת, מפזרים מעל את קרמבל האגוזים ואופים בערך 50 דקות. בודקים עם קיסם או סכין דקה: נועצים במרכז העוגה הסכין צריכה לצאת יבשה.
מצננים ומתעלפים.