עוגיות תחרה קטלניות

קטלניות. אני מזהירה.

קרמליות, קראצ׳יות, דקיקות ומעלפות.

והכי קלות בעולם להכנה.

החורים הקטנטנים דרכם עובר האור ושוטף את כל הזהב החום הזה הם שהקנו לעוגיה את שמה: עוגית תחרה.

מה

110 גרם חמאה

2/3 סוכר חום

מעט ווניל

מעט מלח

3/4 כוסות שקדים טחונים

2 כפות קמח לבן

איך

הכי פשוט בעולם: מכניסים את כל המרכיבים, למעט הקמח והשקדים, לקלחת קטנה ומניחים על להבה בינונית. בוחשים עד שהחמאה והסוכר נמסים.

מורידים מהאש.

בוחשים לתוך התערובת המתוקה והחומה את השקדים ואת הקמח.

מכניסים למקרר להתייצבות, כך יהיה כך יותר ליצור כדורים קטנים.

מחממים תנור ל-170 מעלות.

בעזרת כפית קטנה יוצרים כדורים קטנים בגודל זית גדול ומניחים על נייר אפייה שומרים על מרחקים גדולים בין כדור לכדור בערך 10-12 ס״מ כיוון שהעוגיות מתפשטות מאוד. 

אופים 5-7 דקות, עד שהעוגיות זהובות חומות.מוציאים ולא נוגעים !

אם העוגיות התפשטו ונגעו זו בזו, כשהן עדיין חמות, עוברים על סכין ביניהן ומפרידים.

העוגיות מתקררות ומתקשות ורק אז אפשר להרים אותן בעדינות לתוך קופסא.

הן עדינות מאוד, מתפרקות ומתפוררות.

הן נהדרות as.is. אבל נסו לפורר אותן מעל לגלידת ווניל או פיסטוק….מטורף.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

חצילים בעגבניות של אבא שלי

חצילים הם אהבה גדולה. זר לא יבין זאת. ֿ אבל כל מי שאוהב חציל מכיר את האחווה הזו. הירק הנפלא הזה, שהוא ים תיכוני וממנו

סביצ׳ה קדאיף על קרם פלפלים

חגיגה. זו המילה הכי הולמת את המנה הזו. חגיגה. חגיגי. מה 300 גרם פילה מוסר ים  (או לוקוס, או דניס או סלמון)ללא עור ללא עצמות

האורז הכתום של אמא שלי

אצל המרוקאים במרוקו, לא אכלו אורז. אכלו, בקטנה. קצת בחמין, או כשכאבה הבטן אז בישלו אותו במים ונתנו לחולה ונדמה לי שזהו. פה בארץ, התערבבו

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.