פסטיאס די בקלאו – קרוקט דגים פורטוגזי

בפורטוגל, ספרד, יוון ואיטליה משתמשים בדגים מומלחים שנקראים בקלאו.

הדגים שימשו מלחים ונוסעים בדרכים ובימים שלא היו מקררים או שימורים. את הדגים המומלחים סחבו בתרמילם שבועות וחודשים ארוכים ובעת הצורך, השרו אותם במים קרים, במשך מספר ימים, כך שהמליחות התפוגגה והדגים ״חזרו לחיים״. משם אפשר היה להכין איתם כל דבר.

ובפורטוגל מכינים איתם הכל.  עשרות מנות עם הבקלאו, אם לא מאות.

אחת הטעימות הם הפסטלאס די בקלאו.

כי מה רע לערבב פירה תפוחי אדמה, עם דגים ותבלינים, ולטגן בשמן רותח.

הם יוצאים שזופים ויפים להפליא וטעימים למות.

אין צורך לצפות אותם, כך כמו שהם לשמן רותח.

והם נפלאים חמים וקרים. ראו הוזהרתם.

מה

1 כוס פירה מתפוחי אדמה אדומים

300 גרם דג לבן שאוהבים

מלח, פלפל

1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה

ביצה

2 כפות פירורי לחם או פירורי מצה

בצל בינוני קצוץ דק

2-3 שיני שום קצוצות

מעט אגוז מוסקט טחון

שמן עמוק לטיגון

איך

בסיר עם מים רותחים מבשלים את הדגים מספר דקות, עד שהם מלבינים ומוכנים.

מסננים ושוטפים במים.

במחבת מטגנים בצל במעט שמן עד שמזהיב, מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה או שתיים.

מפוררים את הדגים לפירורים גסים ומערבבים אותם עם הפירהֿ, הבצל המטוגן  ויתר המרכיבים.

בידיים רטובות יוצרים קרוקטים: כדור בגודל אגוז שמגלגלים אותו לאורך עד שמתקבל קרוקט.

מטגנים בשמן עמוק עד שמזהיבים מכל הכוונים.

מתעלפים. באחריות.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

ארוחת בזק של בורגול, עוף וירק

החום הישראלי מתיש. מתיש. חום יולי אוגוסט עומד בין האזניים, מעל העיניים, רובץ על הכתפיים ומטפטף במצח. חם ולח ואוף….מתי יגיע ספטמבר? ולמי יש כוח

טאראלי – כעכים מלוחים בסגנון נאפולי

את הטראלי האלה אפשר למצוא בכל מקום בנאפולי ובדרום איטליה בכלל. מדובר בכעכים קשים, מלוחים ומפולפלים שמועשרים בשקדים קלויים וזה טעים בטירוף. אפשר לנשנש אותם

עוגיות שקדים סיציליאניות

עשו לעצמכם טובה קטנה ותכינו את העוגיות האלה.  זהו. כל מילה תהיה פה מיותרת. בעצם לא, עוד מילה: העוגיות האלה בדרך כלל באות מדרום איטליה,

גרטן תפו״א צרפתי במחבת

ה pommes boulangere gratin זו אחת המנות המפורסמות ביותר בעולם. היא מגיעה מליון, מרכז צרפת שהיא מרכז קולינארי מרכזי בארץ הטובה הזו. היא נקראת כך,

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.