מח׳מאר הפשטידה המרוקאית של אמא שלי

המח׳מאר היא אחת הפשטידות האהובות ונפוצות במטבח המרוקאי.

מאוד מזכירה את הטורטילה הספרדית.

אבל בזמן שהטורטילה הספרדית מכילה את כל מה שיש במקרר בערך: בשרים, נקניקיים, גבינות, שאריות אוכל שמאוחדות לפשטידה אחת טעימה באמצעות ביצים טרופות, הפשטידה המרוקאית מבוססת על ירקות מובהקים: תפוחי אדמה וביצים קשות, לפעמים גם קוביות גזר ומעט אפונה, פטרוזיליה וזה בערך הכל.

כילדים הלכנו לבית הספר עם כריכים עם מח׳מאר ומטבוחה. אין טעים מזה.

אפשר לאכול אותה חמה ואפשר לאכול אותה קרה והיא הכי טעימה בעולם עם סלט ירקות ומטבוחה.

אפשר לטגן אותה על להבה נמוכה על הכיריים ואז להפוך, ומי שחושש יכול גם לאפות אותה בתנור ולקבל תוצאה זהה.

הכמויות הללו מספיקות לפשטידה אחת בקוטר של 23 ס״מ וגובהה כ-8 ס״מ. אם אופים או מטגנים אותה בסיר רחב יותר הגובה ירד וההפך.

מה

4 תפוחי אדמה אדומים בינוניים מבושלים וקלופים ומרוסקים גס

4 ביצים קשות קצוצת לקוביות

2 גזרים מבושלים קצוצים לקוביות

כוס פטרוזיליה קצוצה

1/2 כוס אפונה ירוקה

6-8 ביצים טרופות

מלח, פלפל לבן, כורכום

1 כפית גדושה אבקת אפייה

1/2 לימון סחוט

שמן זית

למח׳מאר בשרי אפשר להוסיף חזה עוף אחד קצוץ לקוביות אותו מערבבים לתוך העיסה.

איך

מערבבים את כל הירקות המבושלים והטריים, טורפים את הביצים ומוסיפים לירקות, כך גם עם התבלינים.

על הכיריים

מחממים סיר נון סטיק על להבה בינונית ומוסיפים כ-4 כפות שמן זית. במברשת סיליקון מורחים גם את דפנות הסיר בשמן, עד למעלה.

כשהשמן חם יוצקים את הבלילה ומטגנים על להבה בינונית בערך 5 דקות. לא נוגעים.

לאחר 5 דקות מעבירים ללהבה קטנה מאוד, מכסים וממשיכים לבשל בערך 25 דקות.

בזמן זה, בעזרת מרית, דוחפים בעדינות את הפשטידה למרכז הסיר ומפרידים בין דפנות הסיר לפשטידה, כך בודקים שהיא לא נדבקת לדפנות.

אפשר וכדאי גם בשלב זה לנענע אותה בעדינות כדי שלא תידבק לתחתית הסיר.

בודקים: לוחצים באצבעות על מרכז הפשטידה, אם מרגישים שהיא התייצבה והתקשתה היא מוכנה להפיכה, אם לא, נותנים לה עוד כמה דקות.

בזהירות מורידים את הסיר מהאש ומניחים עליו צלחת שטוחה והופכים, מוסיפים עוד כף שמן או שתיים לסיר ומגליצ׳ים אותה בחזרה לסיר, בזהירות רבה, ממשיכים לבשל מכוסה על להבה קטנה.

בתנור

מחממים תנור ל-180 מעלות.

משמנים תבנית עוגה או תבנית אחרת שאוהבים ויוצקים את הבלילה לתבנית, אופים בערך 30-40 דקות עד שהפשטידה מתייצבת ומזהיבה.

הכי טעים: מטבוחה וסלט ליד.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

סביצ׳ה ים תיכוני

אין בעולם משו קל להכנה יותר מסביצ׳ה או דג פרוס עם כל מיני….. בעצם מדובר בסלט חתוך גס, מהיר יחסית, מתובל בלימון בעיקר או חומץ, 

עוגת שוקולד פאדג׳ ומרנג

מילה אחת על העוגה הזו: טירוף.ֿ פשוט טירוף. היא נאפית בשני שלבים, קלה מאוד להכנה, טעימה למות. ויפהפיה באופן יוצא מהכלל. שכבות המרנג נדמות כגלימה

קדירת טלה וחבושים חגיגית

את המאכל האלוהי הזה אכלתי במסעדת צ׳ייה באיסטנבול. הטלה מתפרק ואין צורך בסכין. החבושים מתרככים ומקבלים את טעמי הטלה והם נפלאים נפלאים. וכל היופי הזה

מרקש העיר האדומה

נחיתה 11 בלילה. פעם שלישית פה והלב דופק מהר ומהתרגשות, אבל מאט ככל שהתור לדרכונים מתארך. (מאז גם היתה רביעית, חמישית ושישית, כי אי אפשר

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.