עוגיות מרוקאיות הן אגדה.
בכלל, מדהים היה עבורי לגלות שהרבה מאוד מהעוגיות שגדלתי עליהן, נמצאות בלב המטבח המתוק האיטלקי, בעיקר זה של דרום איטליה, סיציליה וסרדיניה.
המכנה המשותף הוא השלטון המוסלמי על פני חלקי עולם אלו.
אחת העוגיות האהובות עליי הן עוגיות הבוטנים-אגוזים-שקדים שהן קלות מאוד להכנה, נאפות בדקות בודדות ומתבקעות כך שהן זכו לכינוי ״רעידת אדמה״ מברקי אחייני האהוב.
אז הנה עוגיות רעידת אדמה נפלאות וקלות להכנה.
מה
½ כוס אגוזי מלך
½ כוס שקדים קלופים
2 כוסות בוטנים עדיף ללא קליפה דקה
ג׳ינגר, קינמון, ציפורן ואגוז מוסקט
1+1/4 כוסות סוכר
2 כפיות אבקת אפייה
3 כפות גדושות קמח מצה או פירורי לחם
2 ביצים בינוניות
1-2 חלמוני ביצה בינונית
אבקת סוכר
איך
קולים בתנור את האגוזים (אם הבוטנים אינם קלופים מהקליפה הדקה יש חובה לקלף אותם). בערך 20 דקות 170 מעלות.
חשוב לבדוק ולערבב את האגוזים פעם או פעמיים.
מצננים היטב היטב (להכניס למקרר אם ממהרים).
למג׳מיקס מכניסים את האגוזים ומרסקים לפירורים דקים.
מוסיפים למג׳מיקס את הסוכר וטוחנים שוב הפעם עם הסוכר.
מעבירים לקערה מתבלים בתבלינים ובקמח מצה ומוסיפים את הביצים. מוסיפים את אבקת האפיה.
התערובת צריכה להיות אחידה, נעימה כך שאפשר לגלגל כדורים נעימים ואחידים.
מחממים את התנור 200 מעלות.
את הכדורים מניחים בתוך גביעי נייר ואופים במשך 5 דקות עד שרואים שהן מתבקעות.
מאבקים באבקת סוכר.