חלות ולחמניות של אמא

גדלתי על לחם בית.

כל יום, אמא הכינה פרנה Frena שזו מעין פיתה עבה ופחוסה שהיא אפתה בסיר חשמלי ובסופי שבוע ובחגים היו חלות ולחמניות חגיגיות ומעוצבות.

כך היה עד שבגרתי. ואז אמא גילתה את הלחמים האחידים ועברנו לאכול לחם בית וחלות רק בסופי שבוע.

אמצע השבוע הוקדש ללחם האחיד ואני זוכרת לטובה ובגעגוע את הלחם האחיד השחור (היה לבן והיה שחור).

בצק חלות בסיסי הוא בסיסי בכל המטבחים: קמח, שמרים,מלח, שמן ומים. זהו.

ומתוך המקבץ הצנוע הזה אמא הפיקה לחמים מפוארים, רכים ואווריריים. כי איך אפשר לאכול דג מרוקאי ומטבוחה בלי החלה של אמא?

כל שנה, בסוף חג הפורים, שבת התנור של אמא והיא הפסיקה לאפות בו. כמו הכינה אותו לקראת חג הפסח בו החמץ אסור בהחלט.

אם מתרכזים ועוקבים אחר ההוראות אפשר להכין חלות ולחמניות נפלאות של בית, בכל בית.

מה

1/2 ק״ג קמח לחם, אפשר כוסמין ואפשר לערבב גם קמח מלא

1/4 כוס שמן זית

2 כפות סוכר

כפית מלח

1 כף גדושה שמרים יבשים או 50 גרם שמרים טרייים

כוס ורבע- וחצי מים פושרים

ביצה טרופה להברשה + סומסום

איך

הכי פשוט בעולם, מכניסים את כל המרכיבים לקערת מיקסר (אפשר ללוש גם ביד) ומוסיפים את המים בהדרגה.

לפעמים אין צורך בכל המים, לפעמים יש צורך להוסיף עוד מעט.

לשים בערך 5-8 דקות עד שהבצק מתאחד ונעשה חלק והוא דביק מעט מאוד באצבעות.

מכסים בניילון ומתפיחים עד שהוא תופח פי שתיים ובערך כשעה.

מחלקים את הבצק ומגלגלים לחמניות או שתי חלות בינוניות.

בצילום ולפני אפייה יש את צורות הלחמים והחלות שאמא הכינה.

הלחמניה העגולה עם הסומסום השחור היא לחמניה ממולאת בבשר ויש מתכונים בבלוג.

מתפיחים שוב ומחממים תנור ל- 180 מעלות.

כשהלחמניות תפחו מברישים בעדינות בביצה ומפזרים מעל סומסום. ֿ

אופים עד שהלחמניות שחומות וריחניות בערך 20-25 דקות.

 

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

המארה – רובע 4 בפריז

מסלול הליכה כ: 7 ק״מ. מטרו: הוטל דה ויל (1 צהוב) נדמה לי שמתוך 85 מיליוני תיירים שפוקדים את פריז בכל שנה, מגיעים למארה 185

טארט כנאפה עם תרד וגבינות

פעם הוזמנו לחברים באופן ספונטאני. באופן ספונטאני שאלתי: להביא משהו?״ אולי תביאי מאפה גבינות? נאמר לי. פתחתי את המקרר להוציא חמאה וקמח וביצים להכנת בצק

פרעצל

הפרעצל הוא הבייגלה של הגרמנים והאזלסים. משם הוא הגיע לאמריקאים והמאפה המלוח הנהדר הזה, קיבל שם מקום של כבוד וגם בקולינריה העולמית. באלזס אוכלים אותו

חמוצים ונהנים

אני משתגעת על טעמים חמוצים, נדמה לי שבכל פוסט ומתכון אני לא שוכחת להזכיר את העובדה הזו. אצל אמא שלי כיכבו צנצנות מזכוכית מפוצצות בחמוצים

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.