גדלתי על לחם בית.

כל יום, אמא הכינה פרנה Frena שזו מעין פיתה עבה ופחוסה שהיא אפתה בסיר חשמלי ובסופי שבוע ובחגים היו חלות ולחמניות חגיגיות ומעוצבות.

כך היה עד שבגרתי. ואז אמא גילתה את הלחמים האחידים ועברנו לאכול לחם בית וחלות רק בסופי שבוע.

אמצע השבוע הוקדש ללחם האחיד ואני זוכרת לטובה ובגעגוע את הלחם האחיד השחור (היה לבן והיה שחור).

בצק חלות בסיסי הוא בסיסי בכל המטבחים: קמח, שמרים,מלח, שמן ומים. זהו.

ומתוך המקבץ הצנוע הזה אמא הפיקה לחמים מפוארים, רכים ואווריריים. כי איך אפשר לאכול דג מרוקאי ומטבוחה בלי החלה של אמא?

כל שנה, בסוף חג הפורים, שבת התנור של אמא והיא הפסיקה לאפות בו. כמו הכינה אותו לקראת חג הפסח בו החמץ אסור בהחלט.

אם מתרכזים ועוקבים אחר ההוראות אפשר להכין חלות ולחמניות נפלאות של בית, בכל בית.

מה

1/2 ק״ג קמח לחם, אפשר כוסמין ואפשר לערבב גם קמח מלא

1/4 כוס שמן זית

2 כפות סוכר

כפית מלח

1 כף גדושה שמרים יבשים או 50 גרם שמרים טרייים

כוס ורבע- וחצי מים פושרים

ביצה טרופה להברשה + סומסום

איך

הכי פשוט בעולם, מכניסים את כל המרכיבים לקערת מיקסר (אפשר ללוש גם ביד) ומוסיפים את המים בהדרגה.

לפעמים אין צורך בכל המים, לפעמים יש צורך להוסיף עוד מעט.

לשים בערך 5-8 דקות עד שהבצק מתאחד ונעשה חלק והוא דביק מעט מאוד באצבעות.

מכסים בניילון ומתפיחים עד שהוא תופח פי שתיים ובערך כשעה.

מחלקים את הבצק ומגלגלים לחמניות או שתי חלות בינוניות.

בצילום ולפני אפייה יש את צורות הלחמים והחלות שאמא הכינה.

הלחמניה העגולה עם הסומסום השחור היא לחמניה ממולאת בבשר ויש מתכונים בבלוג.

מתפיחים שוב ומחממים תנור ל- 180 מעלות.

כשהלחמניות תפחו מברישים בעדינות בביצה ומפזרים מעל סומסום. ֿ

אופים עד שהלחמניות שחומות וריחניות בערך 20-25 דקות.

 

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

סלט מנגו תאילנדי

תאמינו או לא את הסלט הזה מכינים ממנגו בוסר. ב ו ס ר. המנגו חייב להיות ירוק, קשה ובוסרי לגמרי. כי ככה אוכלים סלט מנגו

נודלס איטריות אסייתיות בצ׳יק

המטבח האסייתי הוא אחד האהובים עליי בעולם. ואם להיות ממש מדוייקת – אז המטבח התאינלדי, שיש בו קצת מנפאל, קצת מויאטנם, קצת מהודו והוא נהנה

כבד קצוץ קלאסי עם טוויסט

אני יודעת שלא מעט אנשים לא אוכלים איברים פנימיים של עוף או בשר, אני גדלתי עליהם. אני מאמינה שכדאי להתנסות ולטעום, לפעמים יש הפתעות. כזה

ארוחת בזק של בורגול, עוף וירק

החום הישראלי מתיש. מתיש. חום יולי אוגוסט עומד בין האזניים, מעל העיניים, רובץ על הכתפיים ומטפטף במצח. חם ולח ואוף….מתי יגיע ספטמבר? ולמי יש כוח

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.