לחמניות המיני הללו הן הצלחה כבירה.
אלו לחמניות חמאה עדינות עם חלב.
אפשר להכין את הבצק ולהכניס למקרר ללילה שלם, מכוסה בניילון נצמד ולמחרת לעצב, להתפיח ולאפות.
מכיוון שהן כאלה מיני אני אוהבת להגיש אותן לפעמים עם המנה הראשונה או סתם לארוחה קלה.
ברגיל אני גם טורפת אותן עם חמאה וריבה.
מה
2 כוסות קמח רב תכליתי אפשרי גם כוסמין או לערבב
1 ביצה קטנה
כפית גדושה שמרים יבשים או חבילת שמרים 25 גרם טריים
1/2-2/3 כוס חלב חמים (להוסיף מעט בכל פעם)
40 גרם חמאה רכה רכה בחום החדר חתוכה לקוביות
2 כפות סוכר
כפית שטוחה מלח
חלמון ביצה+ כף מים טרופים למריחה על הלחמניות
איך
מערבלים את הקמח, השמרים, סוכר ומלח.
מוסיפים את החלב החמים ומערבלים, מוסיפים את החמאה הרכה.
מתפיחים היטב.
מחלקים ל-20 חתיכות קטנות, מגלגלים לנחש קצר וקושרים קשר.
אם יש צורך מפדרים את משטח העבודה במעט קמח.
מתפיחים.
מחממים תנור ל-180.
מברישים את הלחמניות בעדינות בחלמון ביצה טרוף עם מעט מים ואופים כ- 12-15 דקות.
זהירות…
ממכר.