אצלי בבית משוגעים על כנפיים אסייתיות קריספות ודביקות.
ממש משוגעים על זה.
אני יכולה להכין 20, 30, 40 כנפיים והם יחוסלו בשניה. זוללים אותן כך כמו גרעינים ומותירים בצלחות רק את העצמות הדקיקות שלהן.
העור קריספי ועשיר, הטעמים אסייתיים ומתפוצצים בפה וההכנה מהירה כל כך שאני מכינה אותן על בסיס קבוע.
מה
20 כנפיים מנוקות עדיף חצויות לשניים לא חובה
2 כפות ריבת משמש (או אחרת)
3-4 כפות רוטב סויה
1-2 רוטב דגים (או עוד סויה)
כף גי׳נג׳ר מרוסק
כף שום מרוסק
2 כפות סוכר חום (או סילאן)
1/2 כוס מים רגילים
1/2 כפית צ׳ילי חריף
1 כף מיץ לימון
3-4 ענפי בצל ירוק קצוצים
מקל קינמון אחד קטן
איך
הכי קל בעולם:
מדליקים את התנור לטמפרטורה של 200 מעלות.
מפזרים את הכנפיים על נייר אפייה, בתוך תבנית אפייה כך, כמו שהן, ומכניסים לתנור מחומם מראש, לאפייה של בערך 20 דקות או עד שהכנפיים מזהיבות עמוק.
בינתיים על הכיריים:
מניחים ווק רחב או מחבת עמוקה ורחבה ומוסיפים לה את כל מרכיבי הרוטב.
מרתיחים, מנמיכים ומוסיפים לתוך הרוטב את הכנפיים האפויות.
מכסים, מנמיכים ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה עד 40 דקות עד שהכנפיים רכות.
באמצע הבישול הופכים את הכנפיים בתוך הרוטב.
אם הרוטב מצטמצם מאוד, אפשר להוסיף עוד מעט מים.
הערה: מרכיבי הרוטב פתוחים לשינוי אפשר יותר מתוק, פחות חריף, יותר מלוח מה שאוהבים.
מגישים עם עוד בצל ירוק קצוץ מעל ואופציונאלי גם סומסום קלוי.