פיסאלדייר המאפה של פרובאנס

מאפה מפרובאנס שמאגד בתוכו את כל השמש והטוב של חבל הארץ המשגע הזה.

יש בו בצק נפלא וקראנצ׳י, יש בו תועפות של בצל מוזהב בשמן זית מקומי, יש בו זיתים שחורים שאופיינים לפרובאנס והאנשובי שהוא חלק בלתי נפרד מהנוף היפהפה הזה.

בדרך כלל מכינים את הפיסאלדייר מבצק שמרים, בעצם הוא סוג של פוקאצ׳ה עשירה.

אבל בצוק העיתים וכשממש ממהרים אפשר להכינו מבצק עלים, ואז הוא קראנצ׳י, מהיר וטעים לא פחות.

מה

ריבוע בצק עלים בגודל של כ 30×30 ס״מ (אפשר יותר, אפשר פחות, חופשי חופשי חופשי)

2 בצלים גדולים מאוד או 4 בינוניים פרוסים דק

קופסת אנשובי ( כ-10 יחידות)

2 כפות רוזמרין קצוץ טרי או יבש

שמן זית, פלפל שחור גרוס

חופן זיתים שחורים

איך

הכי קל בעולם!!!

לתוך מחבת נוחה ורחבה מוסיפים 3-4 כפות שמן זית ואת הבצל הפרוסים. מטגנים בסבלנות על להבה בינונית עד שהבצל מזהיב.

מורידים מהאש, מוסיפים רוזמרין.

מצננים היטב.

מחממים תנור ל-200.

פורסים את יריעת בצק העלים הקרה על תבנית מרופדת בנייר אפייה ודוקרים היטב והרבה את בצק העלים.

אנחנו לא רוצים שהוא יתפח!

מפזרים באופן שווה את הבצל המטוגן, מסדרים את האנשובי יפה יפה ומוסיפים את הזיתים.

אופים עד שהמאפה מזהיב והריח מטריף את בני הבית.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

מוסר ים ברוטב זעפרן

פעמיים בשנה בישלו אצל אמא שלי דגים מרוקאים ללא פפריקה. קראנו להם ״דגים צהובים״. צהובים כי היא הוסיפה להם כורכום או זעפרן. בראש השנה היא

לחמניית קרוואסון הונגרי מפתיעה

לא יודעת איך שכחתי מהלחמניות המיוחדות הללו. אכלתי אותן בארוחת הבוקר במלון בבודפשט וההפתעה היתה גמורה: מלוחות, עם קימל מעל ומכילות: פירה תפוחי אדמה והן

שיפודי סלמון במחבת

פשוט, מהיר, טעים, אלגנטי ואסייתי. מה  300 גרם פילה סלמון ללא העור חתוך לקוביות של 2×2 ס״מ בערך כף סילאן כף סויה רבע כפית גרגרי

חמוסטה קציצות בסיר אחד

הסיר הזה מגיע מסיר הקובה חמוסטה, הורדתי את הקובה והפכתי אותה לקציצה, הוספתי חומוס רך ונמס בפה וקיבלתי מנה עיקרית טעימה ומהירת הכנה. הקציצות ארומטיות

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.