כשהיינו ילדים, אמא שלי דאגה תמיד לאפות לכל אחד מאיתנו עוגת יום הולדת.
תמיד היא תכננה את העוגה בהפתעה.
הפתעה שכל הבית ידע עליה 🙂
בינינו היינו מתבדחים שביום שאמא לא תכין עוגת יומולדת, זו תהיה הפתעה.
אחת העוגות היפות והמרשימות שאמא הכינה היתה השארלוט.
האמת: העוגה הזו נראית מלכותית ומרשימה מאוד אבל תאכלס היא הכי קלה בעולם להכנה.
הקרם בתוך העוגה נתון לטעם אישי, הבישקוטים מסביב – לא.
מה
שכבה ראשונה
2 חבילות בישקוטים (קןופסא אחת עם שתי חבילות)
2 שמנת מתוקה
1.5 קופסאות גבינת מסקרפונה
200 גרם שוקולד מריר
1 כפית ג׳לטין
1/4 כוס אבקת סוכר או קצת יותר לפי הטעם (אני לא מוסיפה סוכר בכלל)
3-4 כפות מים רותחים
שכבה שנייה
200 גרם שוקולד
250 גרם שמנת מתוקה
4 כפות חמאה
שכבה שלישית
250 גרם שמנת מתוקה
2 כפות אינסטנט ווניל
כף סוכר (או יותר לפי הטעם)
לקישוט
דובדבנים, תותים, פירות יער או כל דבר אחר שאוהבים
איך
מתחילים עם קרם המסקרפונה:
בקערת מיקסר מוסיפים את המסקרפונה והשמנת המתוקה ומקצפים עד שמתקבל קצף יציב וקשה.
בינתיים ממיסים את השוקולד על בן מארי או במיקרוגל בפולסים קצרים שלא יישרף.
מערבבים את הג׳לטין עם המים הרותחים ומניחים בצד לכמה דקות.
כשתערובת המסקרפונה והשמנת מוכנה, מוסיפים בזילוף את הג׳לטין ומקציפים עוד 3-4 סיבובים.
בעדינות מוסיפים גם את השוקולד המומס ומתקבלת תערובת גבינה-שוקולד טעימה.
זה הזמן לטעום ולהחליט אם רוצים יותר מתוק מוסיפים אבקת סוכר ועוד סיבוב או שניים במיקסר.
בתבנית עגולה 24 ס״מ בערך:
מרפדים את תחתיתה בנייר אפייה (גוזרים עיגול לפי גודל התבנית).
מתחילים לסדר את הבישקוטים בתחתית ומסביב בצורת ״גדר). דואגים שכל תחתית התבנית תהיה מצופה בבישקוטים.
בזהירות יוצקים את תערובת הגבינה-שמנת-שוקולד. מיישרים, מכסים בניילון נצמד ושולחים למקרר לפחות לחצי שעה.
בינתיים מכינים את גנאש השוקולד:
מרתיחים את השמנת ויוצקים אותה רותחת על קוביות השוקולד. ממתינים 2 דקות ומערבבים במטרפה עד שהתערובת חלקה ויפה.
מוסיפים את החמאה ומערבבים שוב.
מוציאים את השארלוט מהמקרר אחרי חצי שעה ויוצקים מעל את הגנאש שוקולד.
מחזירים למקרר שוב לעוד חצי שעה לפחות.ֿ
מקציפים את השמנת המתוקה עם האינסטנט ומוסיפים בצורה חופשית על גנאש השוקולד.
מקשטים בפירות יער או דובדבנים.
לפני ההגשה מחלצים בעדינות את העוגה וקושרים אותה בסרט וורוד בשביל הדאווין.
עיצה על מנת לחתוך בקלות את העוגה מחממים סכין גדולה ורחב בתור כוס מים רותחים ובזהירות פורסים.
מתעלפים.