אני חייבת וידוי : כונכיות הפסטה האלה ממולאות לא בסגנון איטלקי.

חוזרת שנית: לא בסגנון איטלקי.

סנסציה.

הרי אני סוגדת למטבח הזה ובעיקר למסורת ולהמשכיות שלו, שעוברת מאם לבת או לבן.

הייי…אבל הרוטב איטלקי. מאוד.

רק שהוספתי מעט ארק בשביל הטוויסט. אפשר לוותר עליו ולדבוק ברוטב העגבניות האיטלקי הקלאסי.

להגנתי אומר שזה יצא טעים. מאוד.

 

מה

30-40 כונכיות פסטה גדולות מאוד

1/2 ק״ג בשר בקר טחון טרי

בצל גדול קצוץ דק דק

4 שיני שום קצוצים דק דק

6 עלי מרווה שטופים ופרוסים דק

ביצה קטנה

1/2 כוס מים

3 כפות שקדים טחונים

מלח, פלפל מעט אגוז מוסקט מגורר

למי שאינו שומר כשרות אפשר להמיר את השקדים ב-5 כפות פרמז׳ן מגורר.

לרוטב:

3 שיני שום פרוסות

6 עלי מרווה שלמים

שמן זית

מלח, פלפל

כוס פאסטה (רוטב עגבניות מסונן)

כוס מים

מעט צ׳ילי

1/4 כוס ארק או פסטיס או וודקה

עלי בזיליקום טריים

איך 

פשוט מאוד.

לקונכיות הממולאות : מטגנים את הבצל במעט שמן זית וכשמתחיל להזהיב מוסיפים את השום ואת המרווה ומטגנים עוד דקה.

מוסיפים את הבשר הטחון וממשיכיים לטגן עד שהבשר הופך לאפרפר ואחר כך משחים מעט.

התהליך אורך כ-12 דקות בערך.

מוסיפים חצי כוס מים ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.

מבשלים על להבה קטנה מכוסה עוד כ-20 דקות.

מורידים מהאש, מצננים.

מערבבים לתוך התערובת את השקדים וביצים.

את הרוטב מכינים בסיר נפרד:

מוסיפים שמן זית ואת שיני השום ומטגנים, מוסיפים את עלי המרווה ומטגנים.

מוסיפים את הפאסטה ומטגנים עוד דקה או שתיים, מוסיפים את המים, מלח ופלפל.

מוסיפים צ׳ילי.

אחרי 10 דקות של בישול מוסיפים את האלכוהול ומבשלים עם סיר פתוח על להבה חזקה בערך 3-4 דקות.

מכבים ומכסים.

סה״כ הרוטב יתבשל כ-15 דקות.

מוציאים את עלי המרווה וזורקים.

מילוי הקונכיות ובישולן

מבשלים את הקונכיות במים רותחים במשך כ-5 דקות.

מסננים את הקונכיות מהמים הרותחים ושוטפים במים קרים, מעבירים למסננת.

ממלאים בזריזות כל קונכייה במילוי הבשר ומניחים בשכבה אחת בתוך סיר רחב ונוח לבישול.

השלמת בישול המנה

אני ממליצה לחבר  את הפסטה והרוטב ביחד רק ממש לפני הארוחה. אפשר למלא את הקונכיות ולסדר בסיר. לבשל את הרוטב בנפרד ורק ממש לפני הארוחה לחבר בין שניהם.

למה?

אם נבשל את הפסטה ברוטב שעות טרם הארוחה, יש לפסטה נטייה לספוח את כל הנוזלים ואז נישאר אם פסטה רכה מאוד כשכל הרוטב נספג בתוכה.

חבל !!!

10 דקות לפני שאוכלים מרתיחים את הרוטב, מפזרים עלי בזיליקום בין קונכיות הפסטה הממולאות ובזהירות שופכים את הרוטב מסביב, מרתיחים, מנמיכים ומכסים ומבשלים עוד כ-5 דקות.

למי שאינו שומר כשרות: מגררים פרמז׳ן מעל.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

עוגת בריוש גבינה 4 שכבות

את העוגה הזו ראיתי במגזין איטלקי שקניתי לפני 3 שנים !!! 3 שנים שאני מתכננת להכין את העוגה הזו. (טוב לא ממש, המגזין שכב יחד

סלט קיץ תאילנדי

געגועים לתאילנד. למטבח המדהים שלה, לטעמים שממלאים את הלב בצעקות התפעלות, כל פעם מחדש. את החריף והחמוץ והמתוק, החיוך המתוק של התאילנדים, את הכחול המדהים

אסקלופ עוף בצלפים

האסקלופ הוא מאכל איטלקי קלאסי, טעים וקל להכנה. האסקלופ או הסקלופיני, כמו שהאיטלקים אומרים, הוא נתח בשר עגל, לפעמים עוף, שחתוך באלכסוך והוא דקיק ועדין.

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.