לחמאג׳ון טורקי אוטנטי

יש לי מתכון ללחמא בעג׳ין ים תיכוני ומהיר הכנה והוא באמת טעים וקל.

המתכון פה:  לחמא בעג׳ין עם פטנט.

אבל הלחמאג׳ון הזה הוא טורקי אוטנטי.

בכל פינה באיסטנבול יש חנויות ייעודיות למאכל האלים הזה: ֿ

פיתה דקיקה עליה מרוחה שכבת בשר וירקות טחונים דק, נכנסת לשבריר דקה לתנור עצים לוהטֿ

יוצאת משם קריספית ואפויה.

מניחים עליה עלי פטרוזיליה טריים, בוזקים סומאק חמצמץ ואלוהי, סוחטים לימון ומגלגלים ואוכלים.

אני יכולה לאכול 100 כאלה בלי למצמץ (טוב לא 100 אבל די הרבה).

זה כל כך טעים וטרי ופרשי.

אפשר לאפות אותם בתנור, בטאבון ואפשר להכין אותם במחבת.

אז הנה המתכון המקורי והלא מקוצר:

מה 

לבצק שמרים:

2 כוסות קמח

כפית שטוחה שמרים

כף סוכר

כף שמן זית

3/4-1 כוס מים פושרים

לשים את כל המרכיבים במיקסר או בקערה ביד, עד שהבצק הופך לאחיד ודביק מעט.

מכסים, מתפיחים לפחות שעה.

מחלקים לכ- 6 כדורים ומניחים על משטח מקומח.

מרדדים כל עלה כזה לעיגול דק דק דק.

המילוי

300 גרם בשר בקר

חצי גמבה אדומה מנוקה מגרעינים

פלפל חריף אחד מנוקה מעוקץ וגרעינים

עגבניה אדומה קלופה וללא גרעינים

בצל בינוני אחד

6 גבעולי פטרוזיליה שטופים

2 שיני שום

כף רסק עגבניות

צ׳ילי, מלח, פלפל

כף שמן זית

מרסקים את כל המרכיבים במג׳מיקס עד שמתקבלת משחה.

מורחים מעל לכל פיתה את ממרח הירקות והבשר בשכבה דקה ומכסים את כל הבצק.

בתנור

אופים תנור ל-180 ומעבירים את הפיתות עם הבשר לתבנית עם נייר אפייה. אופים בתנור מחומם בערך 6-8 דקות.

במחבת

מחממים מחבת נון סטיק ומעבירים בעדינות את הפיתה למחבת, על להבה בינונית ומכסים במכסה.

מבשלים את הפיתה בערך כ-4 דקות עד שהתחתית קראנצ׳ית ומוכנה והבשר למעלה התבשל.

מגישים עם:

פטרוזיליה, סומאק ורבעי לימונים.

 

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

מאפה יווני פילו בקר טחון

KREATOPITA זו המילה של היוונים לכל מה שהוא פילו וממולא בבשר טחון, מתובל וטעים. (בהמשך מתכון טבעוני). אפשר לגלגל אותו כמו שבלול, אפשר לאפות אותו

אוסובוקו משפחתי

אפשר להפסיק לחפש אחר מתכון טעים, מרשים, משגע לראש השנה. מצאתם ! מתכון שכולו wow. אוסובוקו משפחתי. היה לכם אוסובוקו פרוס, היה לכם צלי בשר, היה

סלמון בסלסה בציפוי אגוזי מלך

המנה הזו מאוד אלגנטית בעיניי. היא גם קלה להכנה ואת רובה אפשר להכין מראש. לאפות ברגע האחרון, להניח בצלחת, לקשט ולהגיש. היא טעימה כמנה ראשונה

קציצות פרגיות באפונה

אני אוהבת להכין קציצות מפרגיות טחונות. יש משהו בבשר הפרגית העסיסי שהוא מרענן וקליל. אפשר להעטיר עליהן תועפות של ירק מכל הסוגים מעט גרידת לימון

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.