יש לי מתכון ללחמא בעג׳ין ים תיכוני ומהיר הכנה והוא באמת טעים וקל.
המתכון פה: לחמא בעג׳ין עם פטנט.
אבל הלחמאג׳ון הזה הוא טורקי אוטנטי.
בכל פינה באיסטנבול יש חנויות ייעודיות למאכל האלים הזה: ֿ
פיתה דקיקה עליה מרוחה שכבת בשר וירקות טחונים דק, נכנסת לשבריר דקה לתנור עצים לוהטֿ
יוצאת משם קריספית ואפויה.
מניחים עליה עלי פטרוזיליה טריים, בוזקים סומאק חמצמץ ואלוהי, סוחטים לימון ומגלגלים ואוכלים.
אני יכולה לאכול 100 כאלה בלי למצמץ (טוב לא 100 אבל די הרבה).
זה כל כך טעים וטרי ופרשי.
אפשר לאפות אותם בתנור, בטאבון ואפשר להכין אותם במחבת.
אז הנה המתכון המקורי והלא מקוצר:
מה
לבצק שמרים:
2 כוסות קמח
כפית שטוחה שמרים
כף סוכר
כף שמן זית
3/4-1 כוס מים פושרים
לשים את כל המרכיבים במיקסר או בקערה ביד, עד שהבצק הופך לאחיד ודביק מעט.
מכסים, מתפיחים לפחות שעה.
מחלקים לכ- 6 כדורים ומניחים על משטח מקומח.
מרדדים כל עלה כזה לעיגול דק דק דק.
המילוי
300 גרם בשר בקר
חצי גמבה אדומה מנוקה מגרעינים
פלפל חריף אחד מנוקה מעוקץ וגרעינים
עגבניה אדומה קלופה וללא גרעינים
בצל בינוני אחד
6 גבעולי פטרוזיליה שטופים
2 שיני שום
כף רסק עגבניות
צ׳ילי, מלח, פלפל
כף שמן זית
מרסקים את כל המרכיבים במג׳מיקס עד שמתקבלת משחה.
מורחים מעל לכל פיתה את ממרח הירקות והבשר בשכבה דקה ומכסים את כל הבצק.
בתנור
אופים תנור ל-180 ומעבירים את הפיתות עם הבשר לתבנית עם נייר אפייה. אופים בתנור מחומם בערך 6-8 דקות.
במחבת
מחממים מחבת נון סטיק ומעבירים בעדינות את הפיתה למחבת, על להבה בינונית ומכסים במכסה.
מבשלים את הפיתה בערך כ-4 דקות עד שהתחתית קראנצ׳ית ומוכנה והבשר למעלה התבשל.
מגישים עם:
פטרוזיליה, סומאק ורבעי לימונים.