עוגיות שיבולת שועל ופקאנים

העוגיות האלה קלות מאוד להכנה. מהירות ומכילות מרכיבים טעימים ובריאים: פקאנים, שיבולת שועל וסוכר חום.

ילדים אוהבים אותם.

גם אני.

מהכמות מתקבלות כ-6- עוגיות בינוניות.

מה

2 כוסות קמח לבן (אפשר לערבב עם כוסמין)

כפית וחצי אבקת קינמון

כפית סודה לשתייה

כפית שטוחה מלח

220 גרם חמאה רכה בחום החדר

כף גדושה קליפת לימון מגוררת

2/3 כוס סוכר חום דחוס

1/2 כוס סוכר לבן

1/4 כוס סילאן

2 ביצים גדולות או 3 בינוניות

2 כוסות שיבולת שועל גסה

כוס וחצי פקאנים קצוצים וקלויים כמה דקות בתנור

איך 

בקערת מיקסר או בקערה עם מטרפה ידנית טורפים את החמאה היטב עם 2 סוגי הסוכר כדקה או שתיים.

מוסיפים את המלח, ק. התפוזים והקינמון וטורפים שוב.

מוסיפים את הביצים, אחת אחת וטורפים פנימה עד שהתערובת הומגנית.

מוסיפים כוס קמח וסודה לשתייה, טורפים ומוסיפים את הכוס השנייה וטורפים שוב.

לתערובת ההומוגנית מוסיפים שיבולת שועל ופיקנים ומערבבים בעזרת מרית או כף רחבה.

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מצננים כ-20 דקות את התערובת במקרר.

מכינים תבנית אפיה גדולה (או שתיים) עם נייר אפייה מעל.

יוצרים עיגולים בגודל של אגוז מלך ומניחים על נייר האפייה, פוחסים מעט בידיים.

שומרים על מרחק של כ-3 ס״מ בין עוגיה לעוגיה, כיוון שהן מתפשטות.

אופים כ- 12-15 דקות (תלוי בעוצמת החום בתנור).

מצננים בתבנית כ-10 דקות ומוציאים.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

סמבוסק לבנוני במילוי זנב שור

לכולם יש סמבוסק: לעירקים, לסורים, לטורקים, להודים (סמוסה) לפלשתינים, לערביי הגליל וגם ללבנונים. כל אחד קורא לו בשם אחר, לפעמים, והמילויים משתנים. הכי חשוב פה

מרק עדשים אפגני

טעים ארומטי חם ומשביע. מה יש פה להוסיף? מה  בצל בינוני קצוץ 2-3 שיני שום קצוצות כף ג׳ינג׳ר קצוץ 1 צ׳ילי 1/4 כפית כמון 1/4

מעדן טונה צרובה

הוידוי שלי הוא שאני לא משתגעת על דגים נאים. אני יכולה ביס או שניים, עם משו ליד אבל ממש ממש נא… לא ממש. אבל טונה

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.