המטבוחה של אמא שלי

מטבוחה Matbucha

איספור דרכים להכין מטבוחה.

וכשאין עגבניות אדומות ועסיסיות שמתאימות להכנת המטבוחה, אפשר להשתמש בעגבניות מרוסקות מקופסא (אני מעדיפה את האיטלקיות שהן לא חמוצות).

כדאי ורצוי להשתמש בעגבניות טריות הן צריכות להיות אדומות מאוד, רכות מאוד ועסיסיות: מסמנים איקס בתחתית, מניחים בקערה ושופכים מעל בזהירות מים רותחים. מניחים 3-4 דקות, שולפים מהמים ומקלפים את הקליפה בקלות.

קוצצים לקוביות קטנות ומניחים בסיר יחד עם הנוזלים שלהן.

אפשר להוסיף פלפל חריף ירוק טרי קצוץ ואפשר לקלות אותו קודם, לקלף את הקליפה ולקצוץ.

5-6 עגבניות אדומות עסיסיות ורכות קלופות וקצוצות או קופסת עגבניות מרוסקות

3-4 שיני שום כתושות

1-2 פלפלים ירוקים או אדומים קצוצים (כדאי לצלות אותם קודם, לקלף את הקליפה ולקצוץ לא חובה)

½ כפית פפריקה

מלח, שמן זית

מים – מעט מאוד ורק אם העגבניות לא בשלות ומגירות נוזלים משלהן או אם מדובר בעגבניות משומרות

המטבוחה חייבת, חייבת להתבשל שעות ארוכות על הגז.

אפשר לקצר תהליכים ולבשל פחות זמן, אבל הטעם יהיה בהתאם (טעים, אבל לא כמו הארוכה שהופכת לריבה).

בסיר מוסיפים את העגבניות, השום והמלח. מוסיפים גם את הפלפל הירוק הקצוץ.

מבשלים עם מכסה, על להבה נמוכה ביותר במשך לפחות שעתיים עד שלוש לפעמים אני מבשלת כארבע חמש שעות.

אם הנוזלים של העגבניות. מתאדים, מוסיפים מים שוב ושוב בכל פעם כף או שתיים לא יותר.

15 דקות לפני סוף הבישול, מוסיפים פפריקה ושמן וממשיכים לאדות את יתרת הנוזלים.

בעצם, המטבוחה חייבת להישאר רק עם השמן והעגבנייה המאודה והמבושלת.

אסור שיוותר במטבוחה אפילו גרם אחד של מים. רק שמן.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

המאפה של בילבאו פסטל דה ארוס

אני מכירה את המאפה הזה בכל מיני וורסיות, אבל זו, אופיינית לאזור הבסקים הספרדיים ובעיקר לעיר בילבאו. שם הם מתגאים שזה המאפה הכי טעים בעולם.

סלמון בסלסה בציפוי אגוזי מלך

המנה הזו מאוד אלגנטית בעיניי. היא גם קלה להכנה ואת רובה אפשר להכין מראש. לאפות ברגע האחרון, להניח בצלחת, לקשט ולהגיש. היא טעימה כמנה ראשונה

קדירת טלה וחבושים חגיגית

את המאכל האלוהי הזה אכלתי במסעדת צ׳ייה באיסטנבול. הטלה מתפרק ואין צורך בסכין. החבושים מתרככים ומקבלים את טעמי הטלה והם נפלאים נפלאים. וכל היופי הזה

פאני פורי בסלסת עגבניות ודגים

פאני פורי הוא אוכל רחוב בהודו. לא הייתי בהודו. עדיין, אבל אני צופה בכל כך הרבה סרטי תרבות ואוכל ובהודיות שמבשלות ביוטיוב שאני כבר מכירה

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.