מטבוחה Matbucha

איספור דרכים להכין מטבוחה.

וכשאין עגבניות אדומות ועסיסיות שמתאימות להכנת המטבוחה, אפשר להשתמש בעגבניות מרוסקות מקופסא (אני מעדיפה את האיטלקיות שהן לא חמוצות).

כדאי ורצוי להשתמש בעגבניות טריות הן צריכות להיות אדומות מאוד, רכות מאוד ועסיסיות: מסמנים איקס בתחתית, מניחים בקערה ושופכים מעל בזהירות מים רותחים. מניחים 3-4 דקות, שולפים מהמים ומקלפים את הקליפה בקלות.

קוצצים לקוביות קטנות ומניחים בסיר יחד עם הנוזלים שלהן.

אפשר להוסיף פלפל חריף ירוק טרי קצוץ ואפשר לקלות אותו קודם, לקלף את הקליפה ולקצוץ.

5-6 עגבניות אדומות עסיסיות ורכות קלופות וקצוצות או קופסת עגבניות מרוסקות

3-4 שיני שום כתושות

1-2 פלפלים ירוקים או אדומים קצוצים (כדאי לצלות אותם קודם, לקלף את הקליפה ולקצוץ לא חובה)

½ כפית פפריקה

מלח, שמן זית

מים – מעט מאוד ורק אם העגבניות לא בשלות ומגירות נוזלים משלהן או אם מדובר בעגבניות משומרות

המטבוחה חייבת, חייבת להתבשל שעות ארוכות על הגז.

אפשר לקצר תהליכים ולבשל פחות זמן, אבל הטעם יהיה בהתאם (טעים, אבל לא כמו הארוכה שהופכת לריבה).

בסיר מוסיפים את העגבניות, השום והמלח. מוסיפים גם את הפלפל הירוק הקצוץ.

מבשלים עם מכסה, על להבה נמוכה ביותר במשך לפחות שעתיים עד שלוש לפעמים אני מבשלת כארבע חמש שעות.

אם הנוזלים של העגבניות. מתאדים, מוסיפים מים שוב ושוב בכל פעם כף או שתיים לא יותר.

15 דקות לפני סוף הבישול, מוסיפים פפריקה ושמן וממשיכים לאדות את יתרת הנוזלים.

בעצם, המטבוחה חייבת להישאר רק עם השמן והעגבנייה המאודה והמבושלת.

אסור שיוותר במטבוחה אפילו גרם אחד של מים. רק שמן.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

כדורי בשר זעירים ברוטב דובדבנים

מהמטבח הטורקי, מאזור גאזינטאפ שבתורכיה הענקית עם האוכל המדהים. מתכון עתיק ועונתי של כדורי טלה עדינים וקטנים שוחים ברוטב דובדבנים טרי. למי שמתעצל לגלען את

עוגת פרג ולימון סתווית

בכל סוף קיץ אני משתאה, שוב ושוב, איך כבר הוא כבר נגמר לי. כבר לקראת אוגוסט אני מתחילה להרגיש את הרוח הסתווית מנשבת. תחילה בבוקר

ארוחת קיץ אסייתית בצלחת

ארוחת קיץ בצלחת כפיתות אסייתיות, סלט כרוב אסייתי מהיר וטעים ובצל סגול מוחמץ. אחת ולתמיד הסבר: קציצות אלו הקציצות העגולות כמו כדור. כפיתות הן קציצות

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.