כפי שאין צורך להציג את הפסטה, כך אין צורך להציג את הפסטה פסטו.
רק לדעת שהפסטו מגיע מאזור ליגוריה, שהוא אחד מ-20 המחוזות של איטליה ושם נמצאת גם הריביירה האיטלקית, בצפון מזרח איטליה והיא אחת ממנות הפסטה האהובות בעולם כולו.
שדות הבזיליקום של ליגוריה מוכרים היטב בכל איטליה והם סמל ואיכות לירק המריר-ריחני המופלא הזה.
ואפשר גם להכין אותה בסגנון טבעוני.
מתכון לפסטו אפשר למצוא כאן:
לרוטב הפסטה פסטו
250 גרם פסטה מבושלת מכל סוג שאוהבים
4-5 כפות פסטו גדושות (אפשר יותר לפי הטעם)
1/2 קופסת שמנת מתוקה
פרמז׳ן או פקורינו מגוררים
איך
פשוט מאוד.
מחממים את השמנת המתוקה בקלחת, מוסיפים לה את הפסטו, מערבבים ומורידים מיד לפני שהפסטו משחיר.
מערבבים עם הפסטה ומגררים מעל פרמזקן או פקורינו.
בסגנון הטבעוני פשוט משמיטים את השמנת ומוסיפים חצי כוס חלב שקדים/אורז או ממירים בשמנת צמחית