פה באמת כל מילה מיותרת.

בעצם רק משפט אחד.

או שניים.

פסטו הוא המלך של העיר גינואה, של מחוז ליגוריה באיטליה, של העולם כולו.

מי לא מכיר את הממרח הירוק, הזוהר, הריחני והנפלא הזה?

בעולם כולו אוהבים פסטו.

באופן מסורתי הפסטו מוכן עם צנוברים אבל לא פעם, אני מחליפה אותם בשקדים ואפשר גם באגוזים אהובים אחרים.

מהפסטו הנפלא והריחני הזה, התפתחו לפסטו כוסברה, פסטו פטרוזיליה, פסטו נענע, קייל, תרד ואפילו כל הירוקים יחדיו.

במקור, מוסיפים לפסטו בינת פרמז׳ן מרוסקת אבל אני מעדיפה להוסיף אותה ישירות למאכל, כך שהפסטו נשמר זמן רב יותר במקרר ומשמש אותי גם לתבשילים שהם טבעוניים או פרווה.

בעיר ג׳נואה מוסיפים אותו למרק מינסטרונה וכך מקבלים מינסטרונה ג׳נואי.

מה

2 כוסות מלאות בעלי בזיליקום יפים וטריים

3 כפות צנוברים לא קלויים או שקדים ללא קליפה

2 שיני שום

בערך חצי כוס שמן זית זך

מלח, פלפל שחור

 

איך

הכי פשוט בעולם.

מכניסים את כל החומרים למג׳ימיקס או לבלנדר ומרסקים עד למחית ירוקה, זוהרת וטעימה.

מעבירים לצנצנת זכוכית נקייה ושומרים במקרר.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

הגונדי של רחל

אך רחל רחל…מקסימה, עדינה, ביישנית ונחבאת לכלים, כך הכרתי אותה אז, כשהיינו אמהות צעירות, בבניין חדש, שאפילו את החצר עדיין לא סיימו. סימני טיח ואבנים

בורק בשר טורקי מנצח

הטורקים הם אלופי העולם במאפים, בבצקים, בפחממות. כל מה שיוצא מהטאבונים שלהם, מהמחבתות ומהסירים מטריף את הדעת. הבורק הוא משפחה גדולה של מאפים שאנחנו קוראים

טארט ריבה בשני אופנים

שתי גרסאות להכנת פאי ריבה עם שקדים פרוסים. קצרה וארוכה יותר. מרכיבים: בצק פריך, ריבה, פרוסות שקדים. זהו. עקרונית, אפשר לקנות את כל המרכיבים הללו

סלט שומר של הנקסטדור

איך לא הכרתי את הסלט הזה קודם?? איזה טעים! מרענן, אחר, משביע, מדליק, שונה. קיצר. תכינו. מה ראש שומר גדול פרוס לרצועות דקות דקות דקות

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.