מילפיי תפוחי אדמה

אני משתגעת על המילפיי הזה. ממש.

הפרוסות הדקיקות של תפוחי האדמה נעשים קראנצ׳ים ופריכים, הטעמים חזקים ונהדרים ואי אפשר להפסיק ולנגוס בהם.

אם יש מנדולינה העבודה ממש קלי קלוטו, אם אין, אז לא נורא, משתמשים בסכין חדה מאוד.

בזהירות.

אופים את תפוחי האדמה כמו שאופים מילפיי בצק עלים.

אני אוהבת לסדר על תחתית צלחת כמה פרוסות ומעליהם לצקת בשר בקר עשיר ברוטב (כמו הבף בורגיניון תפוזים).

מה

3-4 תפוחי אדמה דזירה בינוניים מקורצפים עם הקליפה

מלח, פלפל שחור

טימין קצוץ

שמן זית.

שתי תבניות זהות + נייר אפייה

איך 

מחממים תנור ל-200 מעלות.

בעזרת סכין חדה, או מנדולינה, פורסים דק דק את תפוחי האדמה לעיגולים.

מניחים נייר אפייה על אחת התבניות, משמנים, ממלחים ומפלפלים ומפזרים מחצית מהטימין.

מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה ומעליהם שוב משמנים, ממליחים ומפלפלים, מפזרים את יתרת הטימין.

מכסים בנייר אפייה נוסף ומניחים מעל תבנית שנייה.

אופים בתנור במשך כ-30-40 דקות עד שתפוחי האדמה שחומים והריח משגע את כולם בבית.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

המאפה של בילבאו פסטל דה ארוס

אני מכירה את המאפה הזה בכל מיני וורסיות, אבל זו, אופיינית לאזור הבסקים הספרדיים ובעיקר לעיר בילבאו. שם הם מתגאים שזה המאפה הכי טעים בעולם.

חלה חגיגית בצבעי הדגל האיטלקי

בימים הטרופים של מתקפת הקורונה על העולם הלב שלי נמצא עם איטליה. המדינה האהובה עליי ביותר בעולם. העם הנפלא, תאב החיים הזה, עם המטבח האלוהי,

מיני לחמניות קשר עדינות

לחמניות המיני הללו הן הצלחה כבירה. אלו לחמניות חמאה עדינות עם חלב. אפשר להכין את הבצק ולהכניס למקרר ללילה שלם, מכוסה בניילון נצמד ולמחרת לעצב,

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.