את הטראלי האלה אפשר למצוא בכל מקום בנאפולי ובדרום איטליה בכלל.
מדובר בכעכים קשים, מלוחים ומפולפלים שמועשרים בשקדים קלויים וזה טעים בטירוף.
אפשר לנשנש אותם כמו שהם והם נהדרים,
ואפשר להגיש אותם עם גבינות, דגים כבושים, סלט או ירקות שונים.
ויש גם טראלי מתוקים שמצופים בגלייז של סוכר.
בנאפולי יש חנויות ייעודיות לכעך הזה שנקראות טאראלריות. במודרניות שבהן אפשר כבר למצוא בטעמי שוקולד, פיסטוק, ווניל.
אני משתגעת על הטראלי הבסיסי, המלוח עם השקדים הקלויים שמתפצפים בפה והם הכי טעימים לי.
מה
1+3/4 כוסות קמח
1/2 כוס שמן זית
1/4 כוס מים + כף
כף סוכר
25 גרם שמרים טריים או כפית גדושה יבשים
כף סילאן
מלח
1-2 כפיות פלפל שחור גרוס (או לפי הטעם)
חופן גדול של שקדים שלמים
איך
לקערת מיקסר לנפות את הקמח, להוסיף את הסוכר וא השמרים ולערבל.
להוסיף את השמן ואת המים ולערבל היטב בערך 10 דקות.
להוסיף את הפלפל השחור ואת המלח.
להוציא מהקערה וללוש את הבצק עוד דקה או שתיים.
מתקבל בצק חלק מאוד ושמנוני.
להתפיח עד שמכפיל את נפחו והוא רך ונעים.
לחלק ל-5-7 חלקים (תלוי בגודל הטראלי).
לגלגל כל חלק לכדור וכל כדור לנחש ארוך ודק. את הנחש לקפל לשניים ולגלגל (בכמו בצילום) לחבר לכערך אחד גדול.
לנעוץ שקדים שלמים בתוך הערך ולהתפיח.
לאפות בתנור מחומם מראש 160 מעלות בערך 1.5 שעות.
כדאי לבדוק אחרי שעה. אם הטראלי משחימים מידי אפשר להניח מעליהם נייר כסף מבלי להדק.