יש לי ווידוי:
אני לא אוהבת להתעסק עם בצק פריך.
לקרר, להוציא, להחזיר, להזהר. אח״כ לחתוך, ליישר, שלא יפול, שלא יצנח.
לפעמים אני כן עובדת איתו בסגנון הזה, כשאני רוצה פאי מפונפן ומרשים כמו :
טארט ריבה בשני אופנים . או . פאי שוקולד חום במילוי שוקולד לבן
ולפעמים אני מעדיפה את הגאלט שהוא כפרי ומחוספס ואני מאוהבת במראה הזה שלו.
הטעם נפלא לא פחות.
אפשר כמובן לקנות בצק פריך מוכן ואפשר להכין בצק פריך לבד והמתכון נמצא פה טארט ענבי קיץ יפהפה.
מה
בצק פריך מרודד למלבן בעובי של 1/2 ס״מ בערך
4-5 תפוחי עץ סמיט קלופים וחתוכים לרבעים מנוקים מהליבה
1/3 כוס סוכר חום
1/3 כוס קלבדוס או רום או כל ליקר אחר לטעמכם
50 גרם חמאה
3 כפות צימוקים (אופציונאלי)
1/2 כפית קינמון
1 כף קורנפלור
איך
בקלחת מוסיפים את הקלבדוס ומבשלים אותו על להבה עד שהוצא מצטמצם לחצי, בערך 3 דקות.
מוסיפים את הסוכר ובוחשים עד שנמס.
מוסיפים את הקינמון ואת הקורנפלור ובוחשים עד שהם נמסים גם כן.
מורידים מהאש ומוסיפים את החמאה, בוחשים עד שהיא נבלעת ונמסה.
עכשיו מתקבלת לנו תערובת סמיכה וחומה של הקלבדוס והסוכר וזה בסדר.
מצננים.
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
את הבצק המרודד מניחים ישירות על נייר אפייה (ואת הביתי מרדדים גם כן ישירות על משטח אפייה).
משאירים שוליים דמיוניים מכל ארבע כווני הבצק ברוחב של כ-4-5 ס״מ.
חותכים כל רבע תפוח לאורך כך שמתקבלים ומסדרים אותם חופפים לאורך על הבצק (כמו בצילום).
כך ממשיכים לסדר את התפוחים על פני כל הבצק.
יוצקים את תערובת הסוכר והרום מעל לתפוחים, מפזרים באופן שווה ואופים בתנור במשך 3 דקות.
מורידים ל- 150 מעלות ואופים עוד 10 דקות.
(אם המאפה השחים מכסים מלמעלה בנייר כסף וממשיכים לאפות עוד כ-10 דקות).
מצננים וטורפים.