פלפלונים ממולאים בדג ברוטב מרוקאי

אותה גברת – בשינוי אדרת.

אבל בדיוק בדיוק אותה גברת.

אותם מרכיבים של הדג המרוקאי המסורתי, שאוכלים בימי שישי.

אותו דג שטובלים ברוטב שלו, עמוק עמוק את החלה, וזה טעים…..

אותם צבעים, אותם ניחוחות, אותו הצבע.

רק בסדר עולמי חדש.

 מה

2 חבילות של  פלפלונים קטנים בצבעים שונים (בערך 15)

 לעיסת הדג:

1/2 קֿ״ג דג לבן טחון (לוקוס, לברק, דניס, בורי, כל דג שאוהבים)

1/2 כוס  פטרוזיליה קצוצה

1/2 כוס כוסברה קצוצה

מלח, פלפל,

ביצה קטנה טרופה

1 כף פירורי לחם או מצה

1 כפית ראס אל חנות או בהראט

1 כף שמן זית

לרוטב:

2 עגבניות אדומות גדולות פרוסות דק

4-5 שיני שום שלמות פרוסות גס

2-3 פלפלים חריפים שלמים

1/2 כוס שמן זית

מלח, פלפל, כורכום

כף פפריקה

1 כוס מים

1/2 כף רסק עגבניות

1/2 לימון סחוט או כף ממרח לימונים כבושים

1/2 חבילה כוסברה קצוצה (מלבד הכוסברה שיש בעיסת הדגים)

איך

יש ללוש את כל חומרי הדג עד שמתאחדים היטב ולהניח בצד.

בינתיים חוצים את הפלפלונים לאורך, מנקים את הגרעינים וממלאים אותם בעיסת הדג. אני אוהבת להשאיר את העוקץ הקטן שלהם.

בידיים רטובות מחליקים את העיסה יפה.

בסיר נמוך שוליים מסדרים את פרוסות העגבניות, מעליהם מפזרים מחצית מהכוסברה (של הרוטב)  ואת שיני השום, מסדרים את חצאי הפלפלונים מעל ואת הפלפלים החריפים מפזרים בין הפלפלונים.

מערבבים את המים הרסק והתבלינים ובזהירות שופכים מעל ומסביב, מוסיפים גם שמן זית .

מניחים את הסיר מעל להבה בינונית ומבשלים מכוסה במשך כחצי שעה.

מוסיפים את יתרת הכוסברה מעל וממשכים לבשל מכוסה עוד כרבע שעה.

אני אוהבת לקראת סוף הבישול להוסיף מעל את מיץ הלימון.

הרוטב מצטמצם, הפלפלים מתרככים ובשר הדג מתגבש.

הרוטב מדהים וכל מה שבא לי עכשיו זה לרוץ ולהכין שוב את המתכון הזה. שוב.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

קבאב ערבי בשמיכת בצק שמרים

ונתחיל מהסוף. בסוף – הקבאב רוחש במחבת המתכת, עטוף בעסיסיות של פרוסות עגבניות אדומות צלויות, בצל ופלפל חריף וכולם מכוסים בשמיכת בצק שמרים קריספית ונהדרת.

המג׳דארה החלאבית של סאמי,

כל מי שמכיר אותי או קורא אותי פה כבר יודע שאני אוספת מתכונים מכל אחד, בכל מקום, בכל שעה. זו הסיבה, שכשנכנסתי למונית של סאמי

כרוב ממולא של בית

גם הכרוב שלי וגם הפלפל הממולא שלי שניהם מושפעים מסבתא רוזה, הסבתא המצרייה של האקס שלי. אהבתי את החמיצות שהיא הוסיפה לממולאים שלה, גם בעגבניות

שיאכלו אקלרים ומקרונים

מסלול הליכה:  1.5 ק״מ  מטרו: saint paul –  (צהוב מספר 1)   אחרי חמישה שבועות של מגורים בעיר המדהימה הזו, שהגעתי אליה רק כדי לגור בה, לחוות

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.