קבאב ערבי בשמיכת בצק שמרים

ונתחיל מהסוף.

בסוף – הקבאב רוחש במחבת המתכת, עטוף בעסיסיות של פרוסות עגבניות אדומות צלויות, בצל ופלפל חריף וכולם מכוסים בשמיכת בצק שמרים קריספית ונהדרת.

והנה כך זה נראה דקה לפני…

האמת…

את הקבאב הזה היינו אוכלים במסעדת אלבאבור שליד אום אל פאחם לפני שנים רבות.

זה היה אחד ממאכלי הדגל של המסעדה הזו, שבינתיים עם השנים הפסקנו לפקוד אותה מסיבות שונות.

לא זוכרת למה נזכרתי בו השבוע ומיד רצתי לשחזר אותו.

בעצם, הקאבבים הללו מטוגנים חצי טיגון ועוברים להמשך בישול מהיר לאפייה בתנור – מתחת לשמיכת בצק שמרים – שהיא השמיכה האהובה עליי ביותר.

אחר כך קורעים את הבצק מלמעלה, נותנים לאדים להשתחרר ועם פיסות הבצק הקראסטיות מנגבים את הרוטב ומרימים את הקבאב.

מה 

לבצק – שתי כוסות קמח לבן מנופה (אפשר לערבב)

כפית שמרים יבשים

כף שמן זיתֿ

כף סוכר

מלח

מים פושרים ככל שנדרש.

או בצק שמרים קנוי מופשר לפי הוראות היצרן.

מערבבים את כל החומרים יחדיו למעט המלח והמים. מתחילים להוסיף מים פושרים תוך כדי בחישת הבצק – ביד או במערבל מזון – עד שהבצק דביק מעט. ממשיכים ללוש עוד 5-7 דקות עד שהוא אחיד וחלק.

עוטפים את הבצק במעט שמן זית, מכסים ומתפיחים עד שהוא רך, עדין ואוורירי.

לקבאב חצי ק״ג בשר בקר טרי טחון

בצל קטן קצוץ לקוביות זעירות

כוס פטרוזיליה קצוצה דק

מלח, פלפל שחור טרי גרוס

שמן זית

בהראט

2 כפות צנוברים קלויים

לשים היטב את כל חומרי הקבאבים מניחים בצד למנוחה של 10 דקות.

יוצרים כ 12-15 קבאבים שמנמנים וארוכים.

לרוטב

3-4 עגבניות אדומות ועסיסיות עם הקליפה פרוסות לשמיניות לאורך

1 פלפל חריף ירוק פרוס לטבעות

2 בצלים סגולים פרוסים עבה לרוחב

3-4 שיני שום קצוצות

בהראט, מלח, פלפל, מעט פפריקה

חצי כוס מים רותחים

פטרוזיליה קצוצה

להכנה

מחממים תנור לחום של 220 מעלות.

מחממים מחבת או סיר נמוך שוליים שאפשר להכניס לתנור, מוסיפים לו שמן זית ומטגנים את הקאבבים על להבה בינונית עד שהם מזהיבים מכל הצדדים, חשוב לטגן חצי טיגון כיוון שהקאבב ממשיך להתבשל בתנור. בערך 3-4 דקות בסך הכל.

מוציאים את הקאבבים מניחים בצד ומכסים בנייר כסף.

מוסיפים את הירקות למחבת החמה מטגנים עוד 4-5 דקות, מתבלים מערבבים מוסיפים את המים, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ-20 דקות.

מי שמעדיף את הירקות שלו פחות מבושלים מדלג על שלב הבישול.

מחזירים את הקבאבים מעטרים בפטרוזיליה קצוצה ובעוד פלפל חריף ומכסים בשמיכת הבצק.

על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה גדול, שדי בו כדי לכסות את המחבת + שוליים מסביב.

מהדקים היטב בשוליים ועם סכין חדה עושים 2-3 נקבים בבצק.

משמנים את שמיכת הבצק ואופים בחום של 220 מעלות עד שהבצק תופח ומשחים.

בהגשה חותכים עם סכין חדה מסביב ומשחררים בזהירות את האדים.

תולשים מהבצק הקריספי והנהדר של הפיתה וטובלים בירקות עם הקאבב – וטורפים.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

ממרח עוף מעודן בסגנון צרפתי

את הרייט הזה הכרתי במחוז הדורדון בצרפת שהוא אחד המחוזות הכי יפים בעיניי בצרפת ובעולם בכלל. פשוט אזור עצר נשימה ביופיו. פוסט שלם הקדשתי למקום

פלאפל ביתי של אמא

אני לא בטוחה שיש מאכל שהוא יותר ישראלי מפלאפל. לא סגורה על זה, למרות שהמאכל הזה בבסיסו הוא מצרי. ובמצריים מכינים אותו בכלל מפול והוא

סינטה צרובה בצ׳ילי קרמל

אין, אין אין ארוחה שאני מגישה בה את הסינטה הזו והאורחים שלי לא מתעלפים. האמת…. בצדק. סינטה קרמל בתבלינים להכנת הקרמל 1 קרמל ביתי (מתכון

סרדינים כבושים

כשאתה מסתובב במרוקו, בערים, בעיקר אלו הקרובות לים אתה אוכל המון דגים. מכל הסוגים. אבל ברחובות שולט דג אחד בעיקר: הסרדין. בכל פינה, בכל רחוב,

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.