האורז הלבן של מתי

מתי היה אקס חמי איש חם וטוב לב. מתי שהגיע ממטבח יווני מפואר אהב וידע לבשל והוא בישל לנו אוכל נהדר.

למשל את העוף המושלם שלו שצלוי בשומנים של עצמו מתכון כאן: עוף צלוי בשומנים של עצמו

או הפידאוס הנפלאים שלו, מתכון פה: עוף בפידאוס אטריות דקיקות

ואת האורז הלבן הנהדר שהמתכון שלו בהמשך.

לקחתי את הטריק הפשוט והנהדר הזה ויישמתי אותו גם על הפתיתים שלי מתכון פה: פתיתים עם טריק

זה היה האורז הפשוט שלו. היום-יומי.

והוא היה נפלא.

אבל היה לו טריק שהפך את האורז הלבן הזה לזהב בפה.

טריק קטן, פשוט שהקפיץ את האורז הלבן מאפלולית צנועה לאורז נפלא, חגיגי וארומטי.

לא יאומן מה טיגון קטן עושה לאורז ואיך הוא משנה את טעמו.

אפשר היה לחשוב שטוגנו בו צנוברים או אגוזים, אבל לא, כל מה שיש בתבשיל הוא אורז לבן וטעמים נפלאים.

מה

2 כוסות אורז לבן פרסי או בסמטי

3 כוסות מים רותחים

מלח

4 כפות שמן זית

איך

על להבה בינונית-חזקה ובתוך סיר נוח מוסיפים את שמן הזית וחצי כוס אורז.[

מטגנים את האורז עד שהאורז מזהיב-משחים והופך חום.

שנייה לפני שהוא משחים (ונשרף…זהירות) שופכים את יתרת האורז ומערבבים מיד.

ממשיכים לטגן עוד דקה בערך.

מוסיפים את המלח והמים הרותחים (זהירות), מנמיכים, מכסים ומבשלים 15 דקות.

מכבים ומשאירים את הסיר לעמוד עוד 10 דקות.

מערבבים את האורז במזלג בעדינות ובתנועות קלות.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

וואפל בלגי

פעם, כדי להכין וואפל בלגי היה צורך שכמעט לא היה בהישג יד, היום בכל פינת סופר יש מכשיר וואפל קטן, קומפקטי וזמין. ותאכלס וואפל בלגי,

לחמניות חלב מסן סבסטיאן

קוראים להם בספרד Bollos Suizos. ראיתי אותם במאפיה בסן סבסטיאן, ארץ הבאסקים. כבר מבעד לזכוכית הקונדטוריה ידעתי שאתאהב בהן. בשנייה. התאהבתי. מזכירות מאוד בריוש עשיר

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.