פסטה איטלקית בעגבניות

סתם,ֿ

פסטה עם עגבניות.

פשוטה, יום יומית, נהדרת, מהירה והכי איטלקית בעולם.

בכל מסעדת דרכים באיטליה תמצא את הרוטב האדום-אדום הזה עוטף ספגטיני, בוקטיני, פנה או ריגטוני.

ענן עדין של פרמז׳ן מרחף מעל הפסטה האדומה-אדומה הזו ואפשר לסגור את הפינה של הקיץ החם הזה.

אני מעדיפה פה לעשות שימוש בפסאטה שנותן לי רוטב עגבניות חלק ועדין.

פאסטה הוא רוטב מעגבניות אדומות שמרוסקות ומסוננות מגרעינים וקליפות.

מה

500 גרם פסטה מכל סוג שאוהבים. אני השתמשתי בריגטוני גדולים, כך שהרוטב השתחל לתוכם בלי בושה.

500 מ״ל בקבוק פסאטה עגבניות עדיף איטלקי. אם אין  – משתמשים בפריגת עגבניות ומוסיפים כפית סוכר למתכון

2-3 שיני שום קצוצות, כתושות או פרוסות

טבעות צ׳ילי אדום ולוהט

מלח, פלפל, שמן זית

1/2-3/4 כוס מים מהברז

עלי בזיליקום שלמים או קצוצים

פרמז׳ן או פקורינו מגורר

זהו

איך

לבשל את הפסטה בסיר עם הרבה מים ומלח לפי הוראות היצרן, שתי דקות פחות.

בווק, מחבת או סיר רחב להוסיף שמן זית, לא להתקמצן 3-4 כפות, ולטגן את השום לכמה שניות.

להוסיף את הפסאטה ותבלינים ולערבב דקה או שתיים.

להוסיף חצי כוס מים ולהרתיח כעשרים דקות.

להוציא את הפסטה מהמים, להוסיף אותה ישירות לרוטב המבעבע ולהוסיף עוד 2-3 כפות ממי הפסטה לתוך הרוטב.

לערבב את הפסטה ולבשל אותה בתוך הרוטב עוד 2-3 דקות, עד שהרוטב נספג לתוכה.

להגיש עם פרמז׳ן מגורר ובזיליקום ירוק

אל תשכחו: הסועד מחכה לפסטה ולא ההפך.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

עוגיות בוטנים מלוחים

אף פעם לא אהבתי חמאת בוטנים. עד השנה שעברה. שטעמתי בעוגיות שוקולד. זה היה מדהים. הכי מדהים בעיניי זה השילוב של המתוק מלוח וזה גם

סלט יווני קלאסי

קצת צובט בלב כשאתה רואה איזה גלגולים עבר הסלט היווני עם השנים ובמקומות השונים ברחבי העולם בכלל ובישראל בפרט. כי מה ביקשו היוונים בסך הכל?

מרק שושברק בעגבניות

קודם כל הירגעו!! אין צורך להכין בצק בבית אפשר לקנות אותו היום  בכל חנות אסייתית. בצק הטורטוליני נמכר חתוך ומוכן למילוי, עגול או מרובע, ומכינים

המטבוחה של אמא שלי

מטבוחה Matbucha איספור דרכים להכין מטבוחה. וכשאין עגבניות אדומות ועסיסיות שמתאימות להכנת המטבוחה, אפשר להשתמש בעגבניות מרוסקות מקופסא (אני מעדיפה את האיטלקיות שהן לא חמוצות).

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.