עוף בגריל בסגנון פרובאנס

כשאתה מסתובב בעיירות של דרום צרפת, עובר מניס היפה והאלגנטית, לקאן הקטנה והשקטה, שפעם בשנה היא זוקפת קומה, פורסת שטיח אדום ומחבקת את כל ההוא וההיא,

אתה מגיע לשווקים הקטנים. שם בפינות קטנות וכמעט נסתרות תמצא את הרוטסרי.

זה שהריחות שבאים ממנו משגעים אותך כבר ב-10 בבוקר.

זה שהעוף הנהדר שלו טבול עכשיו כולו בשמן זית זהוב, והוא ירקרק מעשבי התיבול, שהעטירו עליו מבעוד מועד, שלושה-ארבעה סיבובי מטחנה של פלפל שחור טרי וזהו.

עכשיו יסתובב לו בעצלנות חיננית אנה ואנה, משחים חלק אחר חלק, בונה שכבות טעמים עמוקים, עד להשחמה מלאה וקריספית.

וכל הזהב-ירוק הזה, יטפטף לו אט אט על תפוחי אדמה טריים וקטנים, שסופגים את הזרם העשיר והריחני הזה, מרווים את צימאונם ומתרככים אל מול ריחותיו.

כך ינמנמו להם חרש ברוטב שנצבר בתחתית הכלי, עד שישוו את זהב עורם המשתזף, לזה של העוף.

עוף צלוי ודרום צרפת זה קיץ.

עוף צלוי וקיץ זו חגיגה של חופש.

חופש מפורמליות של סכין  ומזלג,

חופש מעבודה קשה במטבח,

חופש מטעמים כבדים ומכבידים של חורף,

והחופש להחזיק בידיים, שוק עסיסי ושחוםֿ, של עוף שתובל כהלכה, נצלה כהלכה ועכשיו הוא פה להשביע רעב של הבטן ושל הנשמה.

שצבע את כל היופי הזה בצבעים עזים של ארוחת קיץ נהדרת.

אני אוהבת להוסיף לו טוויסט קטן: ממרח לימונים כבושים.

וואו. זה משגע ביחד.

מה

עוף גדול ושלם (עדיף אורגאני) במשל של 1.5 ק״גֿ

3-4 כפות של עשבי תיבול טריים וקצוצים או עשבי תיבול קפואים/יבשים

אפשר להוסיף גם כף של פסטו או כף גדושה של הריסה

2-3 שיני שום כתושות דק דק

¼ כוס שמן זית

1/4 כפית פפריקה

2-3 כפות ממרח לימונים כבושים או 2 לימונים פרוסים

3-4 סיבובי מטחנה פלפל שחור טרי גרוס

¼ כפית מלח

מעט צ׳ילי (אופציונאלי)

1/2 כוס יין לבן או מים

4-5 תפוחי אדמה אדומים, חתוכים לפלחים לאורך / בעונת החורף אני מחליפה את תפו״א לשומרים עם הגבעולים

איך

בקערה מערבבים את כל החומרים לכדי ממרח עשיר וריחני.

עם האצבעות צובעים את בשר העוף מבפנים וכך גם בין העור לבין הבשר.

אם אפשר, מניחים את העוף ללילה במקרר, כשבאמצע הופכים אותו בתוך הרוטב.

הפעולה הזו מקנה שני דברים:

העוף סופג את הטעמים והתיבול

והנוזלים שברוטב שספג, עוזרים לו להישאר עסיסי לאחר הצלייה.

אם אין זמן – מוותרים על שלב זה.

חורצים באיזור השוקיים והכרעיים שני חריצים בכל צד כדי שהרוטב יספוג והעוף יתבשל גם מבפנים.

עוף בגריל על חצאי שומרים שמקבלים באהבה את כל הטעמים

מדליקים את התנור לחום של 220 מעלות. מחממים היטב.

בתבנית, עדיף עם רשת בתוכה, מניחים את העוף מעל הרשת. החזה מלמטה.

אל הרוטב שנשאר בקערה מוסיפים את תפוחי האדמה, מערבבים ומתקנים תיבול.

מפזרים את תפוחי האדמה מסביב.

אופים בחום גבוה כ-25 דקות.

מנמיכים ל-180, הופכים את העוף בזהירות עם החזה למעלה וממשיכים לאפות עוד כ-30-40 דקות.

באמצע אני אוהבת לעצור, להוסיף את היין ולערבב בעדינות את הירקות ולהפוך אותם.

מוציאים מהתנור, מכסים בנייר כסף למנוחה של כחצי שעה.

טורפים.

בידיים.

קיץ נפלא שיהיה לנו.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

ביריאני – אורז הודי עתיר אוצרות

  מאז שאני זוכרת את עצמי התעניינתי באוכל. בעיקר אוכל מהעולם. ה״משכורת״ הראשונה שלי כנערה מתבגרת (בייביסיטר) הוקדשה לסדרת ספרי בישול אוכל מהעולם. ספרים קטנים,

פסטה עם חצילים מסיציליה

נהדרת, אדומה, בוערת ועשירה בזכות החצילים הקלויים והפרמז’ן. פתאום, באמצע פברואר, חום גדול שמזכיר את הקיץ של דרום איטליה. כל מי שעוקב אחריי יודע שאהבת

הבולונייזה

לא חשבתם שאפקיר אתכם בחורף הזה ללא מתכון לבולונייז האולטימטיבי, נכון? לפני המתכון, אני רוצה לחפור לכם טיפ-טיפה רק שתבינו מאיפה המאכל המופלא הזה הגיע,

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.