זיתים מרוקאים מבושלים

הזיתים המרוקאים עברו סירוס במטבח הישראלי.

סליחה על השימוש במילה סירוס. אין לי מילה אחרת למה שעוללו להם.

מזיתים נהדרים, דפוקים, ביתיים, לקחו את הזיתים המתועשים, הממוסחרים וחסרי הטעם והפכו אותם ל״זיתים מרוקאיים״ והם מוגשים בחתונות, בר מצוות ומסיבות שונות ובכל פעם עושים לי קווץ׳ בלב.

אלו זיתים מרוקאיים?

חכו, חכו עדיין לא טעמתם זיתים מרוקאיים אמיתיים.

כאלה, שאמא היתה מגישה בשבת בבוקר עם האפריטיף, יחד עם עוד מליון דברים קטנים ליד: פסטלים חמודים, סרדינים מזו׳זיים, שקדים מקורמלים, פולים מטוגנים, צוואר עוף מבושל ופרוס דק, לשון בקר עם צלפים.

וזה היה רק האפרטיף.

כלומר, מה שאוכלים עם הארק והפסטיס – לפני הארוחה הגדולה.

אז אם אתם לא כובשים זיתים ירוקים בבית (כמוני, וזה סבבה), לפחות תשתמשו בזיתים הסורים הדפוקים הקנויים, שיתנו טעם אחר, אחר, אחר, ל״זיתים המרוקאיים״, שמוכרים לנו מוכרי החלומות.

מה

2 כוסות זיתים סורים דפוקים

3-4 שיני שום פרוסות

1-2 עגבניות אדומות מגוררות (או 4 כפות ע. מגוררות מקופסא)

מלח, פלפל לבן מעט כורכום

שמן זית

מעט מיץ לימון

כוס מים רותחים (בערך)

פטרוזיליה לסיום התבשיל

לזה אמא היתה מוסיפה קציצות בקר קטנטנות, לא חובה, אבל חבל על הזמן.

200 גרם בשר בקר טחון

פטרוזיליה קצוצה

ראס אל חנות, פלפל לבן ומעט מלח

כפית שמן וכפית מים

1 כף פירורי לחם

½ ביצה טרופה

לערבב הכל ולהניח בצד.

איך

הטיפול בזיתים: על הזיתים שופכים מים רותחים לפחות פעמיים ונותנים להם להצטנן, בכל פעם חצי שעה. הדבר מפחית מהמרירות שלהם ומקל על הוצאת הגלעין מתוכם.

מוציאים את הגלעין מתוכם.

בסיר נוח מוסיפים שמן זית, מלח, פלפל, כורכום ועגבניות מרוסקות.

מטגנים דקה או שתיים ומוסיפים את הזיתים.

מוסיפים כוס מים ומבשלים מכוסה על להבה נמוכה בערך 25 דקות.

יוצרים קציצות קטנות בגודל של זיתים בערך ומוסיפים לרוטב, אם הרוטב הצטמצם מידי, מוסיפים עוד מעט מים.

ממשיכים לבשל עוד כ-40 דקות.

מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומעט מיץ לימון.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

זנב שור בסגנון רומאי

תבשיל ארוך בישוול, שומני ועשיר, אבל מיוחד וטעים להפליא מדובר בקלאסיקה של המטבח הרומנסקי האיטלקי – המטבח של רומא שם הוא נקרא coda alla vaccinara.

חלה חגיגית בצבעי הדגל האיטלקי

בימים הטרופים של מתקפת הקורונה על העולם הלב שלי נמצא עם איטליה. המדינה האהובה עליי ביותר בעולם. העם הנפלא, תאב החיים הזה, עם המטבח האלוהי,

סלמון פיש קייקס

מהירות, קלילות, קלות,טעימות והכי קיץ שיש. לבריכה, לארוחה קלה, לנשנוש, לארוחת ערב או סתם בכריך. סלמון פיש קייקס. בעצם לא ממש מטגנים את הקציצות הללו

מרק צ׳ורבה או שורבה בסגנון שלי

ואפשר גם בסגנון צמחוני/טבעוני.  אני מודה. אין לי שום בעיה לנסוע למרחקים ארוכים כדי לגלות מאכלים חדשים, מתכונים ומסעדות אהובות. כך היה לפני כך וכך

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.