לאיטלקים יש מאכלים עם שמות מצחיקים, שמתארים מצבים או תכונות.
למשל: התרגום של הטירמיסו הוא "הרם אותי למעלה". למה? ככה.
או, יש להם עוגיות שהם קוראים להן: ״מכוערות אבל טעימות״.
גם הסלטימבוקה היא כזו: הפירוש המילולי הוא ״קופץ לפה״. למה?
ככה.
הסלטימבוקה מביאה את איטליה למטבח שלי. תמיד.
כשבא לי משהו מהיר וקל להכנה אני מכינה סלטימבוקה עם פראגולה (פתיתים סיציליאנים). ביחד עם סלט אנחנו לגמרי מסודרים.
במקור, מכינים את הסלטימבוקה מעגל ופנצ׳טה אני גיירתי אותם לחזה עוף ופסטרמה מעושנת. האמינו לי, יצא לא פחות טעים.
העניין הוא, שמעבר לעובדה שהמאכל באמת טעים ומיוחד כל העבודה אורכת חמש דקות.
מה
6 שניצלים דפוקים דק דק דק
6 פרוסות פסטרמה מעושנת
12 עלי מרווה טריים
¼ כוס יין לבן
מלח ופלפל
3 כפות קמח רגיל
שמן זית
פלחי לימון להגשה.
איך
ממליחים ומפלפלים את נתחי העוף.
מצמידים נתח עוף אחד לנתח פסטרמה ועל כל פסטרמה ״מדביקים״ עם מעט מים שני עלי מרווה.
טובלים את האגד הזה בזהירות בתוך קמח לבן ומנערים בעדינות את העודף.
במחבת שתהיה נוחה להכיל את כל נתחי העוף, מוסיפים שמן זית, בערך 3 כפות.
מחממים על להבה גבוהה בינונית.
מטגנים תחילה מצד העוף בערך 3-4 דקות תלוי בעובי הנתח.
הופכים בזהירות לצד של הפסטמה ומטגנים עד שהיא מזהיבה היטב עוד 3-4 דקות.
אם עלי המרווה נופלים לא נורא.
לאחר שהבשר מוכן, מוסיפים פלפל שחור גרוס ומוסיפים את היין הלבן.
מנמיכים ומבשלים את הבשר בתוך הרוטב שנוצר עוד 2 דקות מכל צד.
מגישים עם פלח לימון.