סלטימבוקה – חזה עוף בסגנון איטלקי

לאיטלקים יש מאכלים עם שמות מצחיקים, שמתארים מצבים או תכונות.

למשל: התרגום של הטירמיסו הוא "הרם אותי למעלה". למה? ככה.

או, יש להם עוגיות שהם קוראים להן: ״מכוערות אבל טעימות״.

גם הסלטימבוקה היא כזו: הפירוש המילולי הוא ״קופץ לפה״. למה?

ככה.

הסלטימבוקה מביאה את איטליה למטבח שלי. תמיד.

כשבא לי משהו מהיר וקל להכנה אני מכינה סלטימבוקה עם פראגולה (פתיתים סיציליאנים). ביחד עם סלט אנחנו לגמרי מסודרים.

במקור, מכינים את הסלטימבוקה מעגל ופנצ׳טה אני גיירתי אותם לחזה עוף ופסטרמה מעושנת. האמינו לי, יצא לא פחות טעים.

העניין הוא, שמעבר לעובדה שהמאכל באמת טעים ומיוחד כל העבודה אורכת חמש דקות.

מה

6 שניצלים דפוקים דק דק דק

6 פרוסות פסטרמה מעושנת

12 עלי מרווה טריים

¼ כוס יין לבן

מלח ופלפל

3 כפות קמח רגיל

שמן זית

פלחי לימון להגשה.

איך

ממליחים ומפלפלים את נתחי העוף.

מצמידים נתח עוף אחד לנתח פסטרמה ועל כל פסטרמה ״מדביקים״ עם מעט מים שני עלי מרווה.

טובלים את האגד הזה בזהירות בתוך קמח לבן ומנערים בעדינות את העודף.

במחבת שתהיה נוחה להכיל את כל נתחי העוף, מוסיפים שמן זית, בערך 3 כפות.

מחממים על להבה גבוהה בינונית.

מטגנים תחילה מצד העוף בערך 3-4 דקות תלוי בעובי הנתח.

הופכים בזהירות לצד של הפסטמה ומטגנים עד שהיא מזהיבה היטב עוד 3-4 דקות.

אם עלי המרווה נופלים לא נורא.

לאחר שהבשר מוכן, מוסיפים פלפל שחור גרוס ומוסיפים את היין הלבן.

מנמיכים ומבשלים את הבשר בתוך הרוטב שנוצר עוד 2 דקות מכל צד.

מגישים עם פלח לימון.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

מרק דושפרה (כיסוני בקר) בוכרי

דושפרה זה הטורטולוני האיטלקי. כיסוני בצק ממולאים בבשר מתובל ושוחים במרק צח ונפלא. אין צורך להכין בצק בבית אפשר לקנות אותו היום  בכל חנות אסייתית.

פסטלה די בטטה של רבקה

אלו הם הפסטלים של אמא שלי בשינוי קטן: אני מוסיפה ראס אל חנות לבשר ולתפוחי האדמה וצנוברים. והפסטלים האלה כל כך טעימים, רכים, ריחניים אני

בורגול טורקי משגע

הטורקים קוראים לו פילאף והוא טעים חם, קר, חורף או קיץ. הבורגול ,שהוא חיטה שבורה מבושלת ומיובשת שנגרסה, נפוץ בעיקר במטבח הערבי. הוא מגיע בשלושה

עוגיות שוקולד ממולאות

העוגיות האלה מושחתות בהחלט והן מגיעות בהשראת עוגיות שאכלתי באמסטרדם בחנות מיוחדת של עוגיות שוקולד מושחתות. לאחר שטעמתי אותן, הבנתי שאני חייבת מתכון משלי, כי

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.