סלטימבוקה – חזה עוף בסגנון איטלקי

לאיטלקים יש מאכלים עם שמות מצחיקים, שמתארים מצבים או תכונות.

למשל: התרגום של הטירמיסו הוא "הרם אותי למעלה". למה? ככה.

או, יש להם עוגיות שהם קוראים להן: ״מכוערות אבל טעימות״.

גם הסלטימבוקה היא כזו: הפירוש המילולי הוא ״קופץ לפה״. למה?

ככה.

הסלטימבוקה מביאה את איטליה למטבח שלי. תמיד.

כשבא לי משהו מהיר וקל להכנה אני מכינה סלטימבוקה עם פראגולה (פתיתים סיציליאנים). ביחד עם סלט אנחנו לגמרי מסודרים.

במקור, מכינים את הסלטימבוקה מעגל ופנצ׳טה אני גיירתי אותם לחזה עוף ופסטרמה מעושנת. האמינו לי, יצא לא פחות טעים.

העניין הוא, שמעבר לעובדה שהמאכל באמת טעים ומיוחד כל העבודה אורכת חמש דקות.

מה

6 שניצלים דפוקים דק דק דק

6 פרוסות פסטרמה מעושנת

12 עלי מרווה טריים

¼ כוס יין לבן

מלח ופלפל

3 כפות קמח רגיל

שמן זית

פלחי לימון להגשה.

איך

ממליחים ומפלפלים את נתחי העוף.

מצמידים נתח עוף אחד לנתח פסטרמה ועל כל פסטרמה ״מדביקים״ עם מעט מים שני עלי מרווה.

טובלים את האגד הזה בזהירות בתוך קמח לבן ומנערים בעדינות את העודף.

במחבת שתהיה נוחה להכיל את כל נתחי העוף, מוסיפים שמן זית, בערך 3 כפות.

מחממים על להבה גבוהה בינונית.

מטגנים תחילה מצד העוף בערך 3-4 דקות תלוי בעובי הנתח.

הופכים בזהירות לצד של הפסטמה ומטגנים עד שהיא מזהיבה היטב עוד 3-4 דקות.

אם עלי המרווה נופלים לא נורא.

לאחר שהבשר מוכן, מוסיפים פלפל שחור גרוס ומוסיפים את היין הלבן.

מנמיכים ומבשלים את הבשר בתוך הרוטב שנוצר עוד 2 דקות מכל צד.

מגישים עם פלח לימון.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

חלת בטטות ערמונים וטימין

בישלתי צ׳ילי קון קרנה ורציתי נורא להגיש אותו עם לחם. מתכון לצ׳ילי קון קרנה פה  צ׳ילי קון קרנה עם לחם – לא עם אורז. אבל לא

מרק עוף תאילנדי עם כדורי עוף

מרק עוף עם כדורי עוף בטעמי תאילנד. גשם, קר אפילו המזגן בבית לא מצליח להתגבר על הטמפרטורות הנמוכות שירדו עלינו העונה…. קררררר….. בא לי מקום

עוגת פילו טורקית משגעת

העוגה הזו מדהימה את כל מי שרואה אותה וטועם ממנה. המראה שלה מיוחד והטעם נפלא. אפשר להכין אותה בשני סגנונות עם סירופ סוכר או בלי

סביצ׳ה קדאיף על קרם פלפלים

חגיגה. זו המילה הכי הולמת את המנה הזו. חגיגה. חגיגי. מה 300 גרם פילה מוסר ים  (או לוקוס, או דניס או סלמון)ללא עור ללא עצמות

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.