עוף בבצל – העוף של סעודת פורים

זהו העוף של פורים.

אוכלים אותו בסעודת פורים, ביחד עם החלה שנעצו בו את ״העיניים של המן״.

למתכון החלה  חלת פורים – החלה של המן הרשע

את אותו מתכון בדיוק מכינים גם עם קציצות קטנטנות של בשר טחון מתובל בראס אל חנות. מתכון לקציצות אפשר למצוא פה

קציצות בקינמון

במחשבה לאחור, אמא מעולם לא הכינה את העוף הזה, אלא בפורים, למרות שכולנו השתגענו עליו.

המרכיב החשוב ביותר במתכון הזה הוא: הסבלנות.

הסבלנות לטגן את העוף עד שיזהיב היטב, הסבלנות לטגן את הבצל עד שיזהיב היטב, הסבלנות שכל הטעמים יתאחדו בסיר לטעם נהדר אחד של פורים ושל עוף בבבצל וצימוקים.

בנאפלי בטרטוריה מקומית ציפתה לי הפתעה: בדיוק אותם הטעמים של התבשיל הזה, רק במקום עוף היו קוביות בקר קטנות. התעלפתי.

את רוטב הבצל וקוביות הבקר הם ערבבו בפסטה מקומית ואני אכלתי ובכיתי.

אפשר גם פה להמיר את העוף לקוביות בקר קטנות באותו תהליך, רק לבשל יותר עד שהבשר רך רך.

מה

6 שוקיים של עוף (או חלקים אחרים)

3 בצלים גדולים לבנים קלופים ופרוסים לחצאי עיגולים

חופן צימוקים כהים

מעט קינמון, פלפל לבן, מלח, כורכום

1/2 כוס מים רותחים

שמן זית

איך

בסיר נוח להוסיף שמן זית ולטגן את חלקי העוף מכל הצדדים עד שמזהיבים עמוקות.

כדאי לשים לב, שהבשר ניתק מהסיר לאחר שהשלים את הטיגון, כלומר, אם מנסים להפוך את העוף והוא נדבק לסיר, סימן שהוא עדיין לא מטוגן באופן מושלם. הוא יתנתק בקלות מהסיר רק לאחר שטוגן לגמרי.

מוציאים את העוף ומניחים בצד.

לאותו סיר מוסיפים את הבצל, מעט מלח ומטגנים על להבה בינונית נמוכה עד שהבצלים מזהיבים ורכים לגמרי. פה נדרשת סבלנות גמורה. לגמרי.

מוציאים את הבצל.

מסדרים שכבות בסיר: בצל מטוגן, מעל עוף מטוגן ומעט צימוקים ושוב עד שמסיימים את כל הכמות.

בקערה קטנה מערבבים מים רותחים ותבלינים ובכף ״משקים״ בעדינות את הרוטב מסביב לעוף ולבצל.

מרתיחים, מנמיכים ומכסים.

מבשלים עד שהעוף רך רך בערך 40 דקות.

אם רואים שהנוזלים התאדו לגמרי מוסיפים עוד 1/4 כוס מים רותחים.

הרוטב שנשאר  בסוף הבישול יהיה מצומצם מאוד.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

לביבות תפוחי אדמה – רושתי ולאטקס

בפוסט הזה יש מתכונים לרושתי שהיא לביבת תפוחי אדמה שווייצרית ומשגעת.  ויש גם מתכון ללאטקס – שהיא לביבת תפוחי אדמה משגעת. ההבדל ביניהן הוא שהרושתי

מרק עוף חמצמץ עם סלרי ותפו״א

אני משתגעת על טעמים חמוצים, חמצמצים ומאוד חמוצים. עוד מילדות הייתי בוחרת את התפוחים החמוצים, נגסתי בתאווה את ליבו של האגס, שהוא חמצמץ מעט, טרפתי

העוגה של דריו צ׳קיני קיאנטי

דריו צ׳קיני הוא שם דבר בעולם והוא מגיע מקיאנטי. הקצב הכי מפורסם שם. בקיצור הלכנו לאכול אצלו. ואז הקסם הזה מסתובב בין השולחנות, עטוי כולו

אסקלופ עוף עגבניות וזיתים

מדובר באוכל איטלקי, מצפון איטליה. לגמרי איטלקי. צלפים, זיתים, עגבניות אין יותר איטלקי מזה. מאכל נפלא, במחבת אחת, קלי קלות ובתוך דקות יש ארוחה טעימה

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.