שווארמה בתנור שלכם, בצלחת שלכם, בבית.
ממש מעט עבודה
את כל היתר עושה התנור.
מה
מתקן עם שיפוד ממתכת. אם אין אפשר לאלתר הסבר בהמשך
2 כרעיים ללא עור ללא עצם שלמות
5-6 פרוסות חזה עוף (לשניצל)
5-6 סטייקים מינוט אנטריקוט (פרוס דק)
1/2 ק״ג בשר בקר טחון שמן לקבאב
תבלינים שונים לשווארמה: כף אורגנו, כפית פפריקה, חצי כפית צ׳ילי, מלח, פלפל שחור גרוס, מעט כורכום, כף גדושה ראס אל חנות.
שמן זית
בצל גדול קלוף
איך
לקערה אחת מוסיפים את הבשר הטחון ומתבלים במעט מכל התבלינים הנ״ל ומעט שמן זית. ממליצה לטעום או לטגן חתיכה קטנה לוודא שזה מתובל היטב.
לקערה שניה להוסיף את כל הבשרים האחרים לתבל כנ״ל.
אפשר וכדאי להשרות את הבשרים לפחות שעה.
לחמם תנור לחום 200 מעלות.
בינתיים להכין את השיפוד:
אם אין שיפוד ברזל לקחת חצי תפוח אדמה גדול, חתוך לרוחב ו״להושיב״ אותו על תבנית מצופה נייר כסף,
לנעוץ 3-4 שיפודי ברזל עץ, האחד ליד השני כך שהחלק החד שלהם יהיה למעלה.
להתחיל לסדר את הבשרים בשכבות:
ֿמתחילים עם הפרגיות, מעל מרפדים במעט בשר טחון, מהדקים.
ממשיכים עם חזה עוף, שוב בשר טחון, ממשיכים לפרוסת אנטריקוט,שוב בשר טחון.
שוב ושוב עד שמסיימים, כל הזמן מהדקים את הבשרים היטב וממש ״מדביקים״ אותם זה לזה.
מלמעלה לנעוץ את הבצל השלם.
שתי אופציות לאפיה
אחת – להכניס את שיפוד הברזל לסיר ברזל גדול, לכסות את הסיר בנייר אפייה ומעליו נייר כסף ולאפות.
השנייה לעטוף היטב את השיפוד (מעל תבנית מצופה נייר כסף) מעליו לעטוף שוב עם נייר כסף
להדק היטב שהאדים לא יברחו ושהבשר לא יתייבש.
כך או כך,
לאפות מכוסה כשעה וחצי בחום של 200 מעלות בתנור שחומם מראש.
להסיר את הניירות ולהמשיך אפיית גריל 200 מעלות לעוד חצי שעה.
להוציא ולפרוס עם סכין חדה.
נ ה ד ר