כרוב.
הרבה שנים היה הירק הזה זנוח, מושפל, חסר ערך והערכה, עד שגילו שומרי המשקל למיניהם
שהוא דל בקלוריות וורסטילי לבישול, אינספור אפשרויות ודרכים, טרי, מבושל, ממולא, צלוי כבוש…
תמיד אהבתי כרוב, מכל הממולאים בעולם כרוב ממולא. הוא האהוב עליי ביותר.
מכל מקום, מדובר בתבשיל טבעוני, צמחוני שהכנתו מצחיקה אבל בישולו ארוך, לכן, אם יש לכם
משו בתנור, תחבו לתוכו גם את הכרוב.
אני הכנתי אותו עם עוף צלוי בסיר ברזל, כך עבד התנור 2-3 עד ששניהם יצאו משם מהממים.
מה
כרוב אחד בינוני חתוך ל6 או 6 לשמור על הצורה בעזרת הלב
כף מייפל
3-4 כפות סויה
טיפונת מלח
פלפל שחור
3-4 כפות שמן זית
מעט צילי
(אולי אולי חצי כוס מים…מוסבר בהמשך).
איך
בסיר רחב ונוח שייכנס לתנור להוסיף שמן זית, לחמם ולהוסיף את הכרובים, לצרוב קלות משני הצדדים.
להוסיף את יתרת המרכיבים (למעט המים), להרתיח ולהכניס לתנור שחומם מראש 180 מעלות.
אחרי שעה להפוך את הכרובים בתוך הרוטב ולהחזיר לתנור לעוד שעה שעה וחצי.
אם הנוזלים התאדו לגמרי להוסיף כחצי כוס מים.
להוציא ולהגיש חם או קר, אני אכלתי אותו עם יוגורט קר.
היה מהמם.
אם לא בא לכם להכניס לתנור אפשר להמשיך ולבשל על להבה מאוד קטנה עד שהכרוב שחום ורך.