פסטה ביתית, מהירה, קלה להכנה, ללא שום עזרים מיוחדים

ללא שום מצרכים מיוחדים,

בשיתוף הילדים או המשפחה כולה

ויש לנו אומריקלי – מאומבריה, או פיצ׳י מטוסקנה – אותה פסטה.

יאללה בואו נצא לדרך

מה

עקרונית היחס של הקמח הוא 1:2

2 כוסות קמח קשה (אחוז חלבון גבוה לא נופל מ 12-14%)

כוס מים רגילים

כפית שמן

קורט מלח

איך 

בקערה בוחשים את הכל בכף עד שנוצרים פירורים גסים.

ממשיכים ללוש בידיים עד שהכל מתאחד לכדור אחד, מורידים למשטח עץ ולשים עוד 3-4 דקות.

מכסים ומניחים למנוחה של חצי שעה בערך.

מקמחים משטח ומרדדים את כדור הבצק לעגול בעובי של כרבע סנטימטר.

בסכין או גלגלת חותכים רצועות דקות ברוחב של כ 3-4 מ״מ.

מגלגלים כל רצועה כזו למעין ״נחש״. אם המשטח מקומח מידי מזיזים את יתרת הקמח הצידה ומגלגלים.

יוצרים ״נחשים״ מכל הרצועות. בסוף מקמחים את כולם ומניחיים בצד להכנת הרוטב.

זהו.

לבישול הרצועות רצוי להרתיח בסיר גדול הרבה מים (כמה הרבה בערך ליטר לכל 100 גרם פסטה.

כל רוטב יתאים לכאן.

כמה הערות

  1. חשוב מאוד לקמח את הפסטה לאחר העבודה קימוח טוב שימנע הידבקות של הרצועות זו לזו.
  2. אם מתעכבים עם בישול הפסטה, לאחר שהוכנה, עדיף להכניס אותה להקפאה.
  3. הפסטה עבה וטריה וזמן הבישול תלוי בטעם האישי, אני אוהבת אל דנטה מאוד ולכן מבשלת את הפסטה בערך 4 דקות. כדאי לטעום ולהחליט מתי להפסיק את הבישול.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

חלה חגיגית בצבעי הדגל האיטלקי

בימים הטרופים של מתקפת הקורונה על העולם הלב שלי נמצא עם איטליה. המדינה האהובה עליי ביותר בעולם. העם הנפלא, תאב החיים הזה, עם המטבח האלוהי,

עוגיות סבתא מסרדיניה

השבוע גמרתי לערוך את הפוסט על סרדיניה, פוסט טיול ארוך באי המדהים הזה. לקריאת הפוסט אפשר ללחוץ כאן סרדיניה אהובתי . סרדיניה שהוא אי בים

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.