פסטה ביתית, מהירה, קלה להכנה, ללא שום עזרים מיוחדים
ללא שום מצרכים מיוחדים,
בשיתוף הילדים או המשפחה כולה
ויש לנו אומריקלי – מאומבריה, או פיצ׳י מטוסקנה – אותה פסטה.
יאללה בואו נצא לדרך
מה
עקרונית היחס של הקמח הוא 1:2
2 כוסות קמח קשה (אחוז חלבון גבוה לא נופל מ 12-14%)
כוס מים רגילים
כפית שמן
קורט מלח
איך
בקערה בוחשים את הכל בכף עד שנוצרים פירורים גסים.
ממשיכים ללוש בידיים עד שהכל מתאחד לכדור אחד, מורידים למשטח עץ ולשים עוד 3-4 דקות.
מכסים ומניחים למנוחה של חצי שעה בערך.
מקמחים משטח ומרדדים את כדור הבצק לעגול בעובי של כרבע סנטימטר.
בסכין או גלגלת חותכים רצועות דקות ברוחב של כ 3-4 מ״מ.
מגלגלים כל רצועה כזו למעין ״נחש״. אם המשטח מקומח מידי מזיזים את יתרת הקמח הצידה ומגלגלים.
יוצרים ״נחשים״ מכל הרצועות. בסוף מקמחים את כולם ומניחיים בצד להכנת הרוטב.
זהו.
לבישול הרצועות רצוי להרתיח בסיר גדול הרבה מים (כמה הרבה בערך ליטר לכל 100 גרם פסטה.
כל רוטב יתאים לכאן.
כמה הערות
- חשוב מאוד לקמח את הפסטה לאחר העבודה קימוח טוב שימנע הידבקות של הרצועות זו לזו.
- אם מתעכבים עם בישול הפסטה, לאחר שהוכנה, עדיף להכניס אותה להקפאה.
- הפסטה עבה וטריה וזמן הבישול תלוי בטעם האישי, אני אוהבת אל דנטה מאוד ולכן מבשלת את הפסטה בערך 4 דקות. כדאי לטעום ולהחליט מתי להפסיק את הבישול.