צוקונה – שיפודי קבאב יפנים

גם אלו שיפודים יפנים פופולאריים ביפן

מכינים אותם מבשר פירות ים, בשר חזיר וגם מפרגיות.

אני הכנתי מפרגיות.

זה פשוט טעים באופן בלתי רגיל וכל כך נוח וקל להכנה.

אגב, לאחר שהשיפוד הזה עשוי היפנים טובלים אותו בחלמון של ביצה נא ואוכלים !

(לא תודה….)

מה

400 גרם פרגיות טחונות גס יחסית (לא משחה)

2 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק (לבן וירוק)

כף סאקה (או יין לבן)

כף מירין (כו חצי כפית סוכר)

פלפל שחור

כפית ג׳ינג׳ר מרוסק

שן שום מרוסקת

מעט פלפל צ׳ילי יפאני או צ׳ילי רגיל

לרוטב  2 כפות סויה, כף סאקה, כף מירין, חצי כפית סוכר חום מעט צ׳ילי

*הצ׳ילי לא במקור זה רק הלבנטיניות שלי שחייבת את זה.

איך

מערבבים הכל היטב ולשים היטב, למעט חומרי הרוטב. מכניסים למקרר לחצי שעה לפחות .

מקבבים קבבים ארוכים ומלפפים אותם מסביב לשיפודי הבמבוק הקטנים. אני אוהבת להכניס למקפיא ל 10 דקות על מנת שיתייצבו מעט לפני הטיגון.

במחבת חמה עם מעט מאוד שמן (אולי כף) מוסיפים בזהירות את השיפודים ועל להבה בינונית מטגנים-צורבים מכל הצדדים עד שהם מוכנים, זה קורה די מהר משהו כמו 5 דקות.

כשהבשר מוכן, שופכים מעל את הרוטב המעורבב ומגלגלים את השיפודים בתוך הרוטב הנפלא. מבשלים עוד דקה או שתיים ומורידים מהאש.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

מיני כווארי בגזר וקינמון

בעצם את התבשיל הזה מכינים גם עם קוביות בקר ויש מתכון בבלוג. המתכון כאן:  קוביות בקר וגזר ברוטב ארומטי  ואפשר להכין את התבשיל הנפלא הזה

מרק מיניסטרונה מטוסקנה

בחורף מה יותר נכון ממרק מינסטרונה איטלקי מטוסקנה? עשיר בירקות שורש וטעמים נפלאים ועמוקים, שעועית איטלקית וורדרדה אני משמתמשת בבורלוטי  Borlotti  שהיא שעועית מעט וורדרדה

פילה דג בצלפים ויין לבן

אין יותר מידי להכביר מילים על המנה המעודנת, האצילית והמרשימה הזו. והיא גם כל כך קלה להכנה. אפשר להכין את הרוטב בנפרד ואת הדגים בנפרד

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.